Burek cu brânză

    Astăzi vom face Burek cu brânză. Această rețetă de patiserie specifică Balcanilor este delicioasă. Este plină de brânză cremoasă și foi de plăcintă. Se face foarte ușor și este perfectă ca și gustare, sau pentru micul dejun.

    Ingrediente:
    500 de grame de foi de plăcintă
    500 de grame de brânză dulce de vaci
    500 de grame de brânză feta
    200 de grame de smântână
    5 ouă
    30 de grame de susan
    50 de ml de ulei


    Într-un bol punem brânza feta și o spargem cu o furculiță. Peste punem brânza dulce și o spargem și pe ea. Adăugăm smântâna și ouăle și le încorporăm.

    Într-un bol punem apa și uleiul. Le vom folosi la a unge foile.

    Acum clădim burekul. Într-o tavă cu dimensiunea de 33X22 de cm punem patru foi de plăcintă, câte două suprapuse în asa fel încât să acopere toată tava, dar să și cadă pe margini. Ungem foile cu amestecul de apă și ulei. Luăm câte două foi și le scufundăm în amestecul cu brânză. Punem foile acoperite cu brânză în tavă. Facem la fel până când terminăm toată compoziția. Acoperim burek-ul cu foile de pe margine. Deasupra acoperim cu ultimele două foi de plăcintă și tăiem excesul de foaie cu un cuțit. Ungem cu amestecul de apă și ulei. Presărăm susan deasupra.

    Dăm Burek-ul la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de minute, sau până când devine auriu deasupra.

    Burek-ul cu brânză este gata! Priviți cât de bine arată! Are un gust deosebit, este foarte pufos, trebuie neapărat să îl faceți și voi.

    Vă doresc poftă bună!