Șnițel de pui la tavă

    Astăzi vom face Șnițel de pui la tavă. Acesta se face mult mai ușor decât șnițelele clasice. În plus, se gătește în cuptor, nu în baie de ulei, deci este și mult mai sănătos.

    Ingrediente:
    150 de grame de cașcaval feliat
    600 de grame de piept de pui
    1 ou
    4 felii de șuncă presată
    75 de grame de pesmet
    1 linguriță de piper  
    1 lingură cu vârf de amidon de porumb  
    1 lingură de ketchup
    1 linguriță de sare
    1 linguriță de usturoi pudră  
    1 lingură de muștar


    Într-un robot de bucătărie punem pieptul de pui, piperul, sarea, oul, amidonul de porumb, usturoiul pudră, cimbrul, ketchup-ul și muștarul. Mixăm câteva secunde până când toată carnea e pasată.

    Într-o tavă pentru cuptor punem jumătate din pesmet. Peste punem jumate din carnea preparată mai devreme și o întindem uniform. Punem feliile de șuncă presată și cașcavalul. Peste cașcaval punem restul de carne și întindem uniform. Deasupra presărăm pesmet.

    Dăm șnițelul la cuptor pentru jumătate de oră la 200 de grade Celsius.

    Șnițelul de pui la tavă este gata! Priviți cât de bine arată! Cașcavalul se întinde, gustul este nemaipomenit de bun, dar cel mai important este că se face atât de ușor și de repede, fără să fie nevoie de ulei.

    Vă doresc poftă bună!