Tort cu Aluat Răzuit, Bezea și Nucă

    Astăzi vom face Tort cu aluat Răzuit, Bezea și nucă. Acesta este un tort magnific, iese mare, aspectuos și dulce. Foile răzuite sunt făcute dintr-un aluat fraged cu unt, acoperite cu bezea și nucă. Crema este simplă, de unt cu lapte condensat.

    Ingrediente pentru foi:
    900 de grame de făină
    500 de grame de unt la temperatura camerei
    10 gălbenușuri
    2 linguri de smântână
    1 plic de zahăr vanilinat
    10 grame de praf de copt


    Într-un bol punem făina, gălbenușurile, smântâna, zahărul vanilinat, praful de copt și untul. Începem sa frământăm aluatul cu mâna. Când a devenit prea greu de frământat l-am răsturnat pe blatul de lucru și am continuat să mai frământ până când s-a format aluatul. Îl împărțim în trei părți egale. Punem fiecare bucată de aluat într-o pungă și lăsăm să stea în frigider, până când vom face bezeaua.

    Ingrediente pentru bezea:
    10 albușuri
    250 de grame de zahăr


    Și vom mai avea nevoie de 150 de grame de nucă tocată mărunt.

    Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate putem începe să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu.

    Într-o tavă pentru cuptor cu dimensiunea de 39X28 cm acoperită cu hârtie de copt răzuim o parte din aluat. Cu o furculiță nivelăm cât să fie uniform. Peste punem o treime din bezea cu un poș, pentru a avea model frumos pe margini. Peste bezea presărăm nucă. Dăm foaia la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute, sau până când bezeaua devine aurie.

    Când prima foaie este coaptă, o formăm și pe a doua, la fel ca și pe prima. Peste hârtie de copt răzuim aluat, punem bezea și nucă.

    Facem la fel și cu ultima foaie.

    Ingrediente pentru cremă:
    400 de grame de lapte condensat
    200 de grame de unt la temperatura camerei

    Peste unt punem laptele condensat și omogenizăm bine. Va ieși o cremă fluidă, așa trebuie să fie.
Când avem foile coapte putem umple tortul. Peste fiecare foaie punem o parte din cremă. Eu am pus cu un poș pentru că este mai ușor.

    Tortul cu aluat Răzuit, Bezea și nucă este gata! Priviți cât de bine arată! Arată minunat, are un gust divin, foile sunt fragede, iar tortul este suficient de mare pentru a servi 20 de persoane.

    Vă doresc poftă bună!