Prăjitură cu gem de caise, fără ouă și lapte

    Astăzi vom face Prăjitură cu gem de caise, fără ouă și lapte. Este o prăjitură foarte interesantă, plină de gem și ciocolată, care se face foarte ușor și repede.

    Ingrediente pentru blat:
    300 de grame de zahăr
    500 de ml de apă minerală
    500 de grame de făină
    1 lingură de cacao
    10 grame de praf de copt
    130 de ml de ulei
    10 linguri de gem de caise
    10 grame de zahăr vanilinat


    Într-un bol punem făina, cacao, praful de copt, zahărul vanilinat, zahărul, apa minerală, uleiul și gemul de caise. Omogenizăm totul bine.

    Punem jumătate din compoziția pentru blat într-o tavă cu dimensiunea de 33x22 cm unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-30 de minute, sau până când e copt.

    Între timp ce blatul se coace vom face umplutura.

    Ingrediente pentru umplutură:
    100 de grame de ciocolată
    8 linguri de gem de caise  


    Amestecăm gemul de caise cu ciocolata răzuită.

    Când blatul e copt punem peste el umplutura de gem și ciocolată. Deasupra punem cealaltă jumătate de compoziție pentru blat. Dăm iarăși la copt prăjitura pentru încă 15-20 de minute, sau până când e coaptă.

    Ingrediente pentru glazură:
    100 de grame de ciocolată
    50 de ml de ulei

    Peste ciocolată punem uleiul și o topim în cuptorul cu microunde.

    Imediat ce o scoatem din cuptor punem glazura deasupra.

    Prăjitura cu gem de caise, fără ouă și lapte este gata! Priviți cât de bine arată! Arată atât de bine, este plină cu ciocolată și gem, iar glazura de deasupra îi dă un aspect minunat. În afară de ciocolată toate ingredientele sunt simple, pe care le avem deja acasă.

    Vă doresc poftă bună!