Cartofi gratinați la cuptor cu bacon

    Astăzi vom face Cartofi gratinați la cuptor cu bacon. La noi, întotdeauna, mâncarea de bază sunt cartofii. Mereu îmi doresc să vă arăt rețete cât mai diferite cu cartofi. Aceștia sunt minunați, acoperiți într-un sos cremos din smântână, patru tipuri de brânză și bacon.

    Ingrediente:
    1,2 kg de cartofi tăiați rondele
    300 de grame de brânză (am un amestec de    parmezan, mozzarella, emmentaler și cheddar)
    200 de grame de bacon tăiat cubulețe
    50 de grame de unt
    Jumătate de legătură de ceapă verde tocată mărunt
    1 linguriță de cimbru
    1 linguriță de sare și una de piper
    1 ceapă mai mare tăiată cubulețe
    3-4 căței de usturoi tocați mărunt
    500 de ml de smântână pentru gătit

    Într-o tigaie punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi punem șunca și o prăjim. Adăugăm ceapa și usturoiul și le călim împreună cu șunca.

    Într-un bol punem smântâna pentru gătit, baconul cu ceapă și usturoi, ceapa verde, cimbru, amestecul de brânză, sare și piper. Cu o lingură omogenizăm totul bine. Punem cartofii și îi acoperim în amestecul acesta.

    Aranjăm rondelele de cartofi într-o tavă pentru cuptor. Sosul ce a rămas îl punem peste cartofi.
Dăm cartofii la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute până la o oră.

    Cartofii gratinați la cuptor cu bacon sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de cremoși, au un gust divin, în plus se fac atât de ușor!

    Vă doresc poftă bună!