
Ingrediente:
1,2 kg de cartofi tăiați rondele
300 de grame de brânză (am un amestec de parmezan, mozzarella, emmentaler și cheddar)
200 de grame de bacon tăiat cubulețe
50 de grame de unt
Jumătate de legătură de ceapă verde tocată mărunt
1 linguriță de cimbru
1 linguriță de sare și una de piper
1 ceapă mai mare tăiată cubulețe
3-4 căței de usturoi tocați mărunt
500 de ml de smântână pentru gătit
Într-o tigaie punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi punem șunca și o prăjim. Adăugăm ceapa și usturoiul și le călim împreună cu șunca.
Într-un bol punem smântâna pentru gătit, baconul cu ceapă și usturoi, ceapa verde, cimbru, amestecul de brânză, sare și piper. Cu o lingură omogenizăm totul bine. Punem cartofii și îi acoperim în amestecul acesta.
Aranjăm rondelele de cartofi într-o tavă pentru cuptor. Sosul ce a rămas îl punem peste cartofi.
Dăm cartofii la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 45 de minute până la o oră.
Cartofii gratinați la cuptor cu bacon sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de cremoși, au un gust divin, în plus se fac atât de ușor!
Vă doresc poftă bună!