![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk6nV_fAAn0tCzyRBpH7VlkqaTC4KbFXlA6CnyZ3UnlyfuKhA-TWHRjKh564QD1xfy4gea65nCkl-oqrkNHlnEghAXoMx0trtbPc4XyJQFueTAXsVhP51o1aGfCI3w_y2-imH_fnaeuNugoNpW7b37dUzwTLK4gxTxQI73jeBgiDJnhcMKtDFkE8Te/s320/site-1080xIMG_5453.jpg)
Ingrediente:
700 de grame de ciuperci tăiate și curățate
350 de ml de supă de găină
1 ceapă mare tăiată cubulețe
Sare și piper după gust
500 de ml de smântână pentru gătit
3 linguri de făină
1 linguriță de cimbru
100 de grame de unt
Într-o tigaie punem 50 de grame de unt și îl lăsăm să se topească. Punem ceapa, ciupercile și puțină sare. Le călim câteva minute, până când ciupercile scad.
Punem ciupercile într-un robot de bucătărie și le pasăm.
Într-o cratiță punem 50 de grame de unt și îl lăsăm să se topească. Punem făina și o încorporăm. Punem supa de găină treptat. Adăugăm smântâna pentru gătit și amestecăm. Adăugăm ciupercile pasate. Eu am mai adăugat puțină apă pentru că mi s-a părut puțin prea groasă supa, aproximativ 100 de ml.
Condimentăm cu cimbru, sare și piper după gust. Mai fierbem supa 5 minute.
Supa cremă de ciuperci este gata! Priviți cât de bine arată! E absolut minunată! Eu am servit-o cu crutoane. Are un gust divin.
Vă doresc pofta bună!