Pișcoturi de Casă

    Astăzi vom face Pișcoturi de Casă. Se fac incredibil de ușor și de repede, cu ingrediente pe care le avem deja acasă. Se pot folosi imediat în orice prăjituri doriți. Eu voi face din ele un Tiramisu de lămâie, pe care îl veți găsi pe canalul meu săptămâna viitoare.

    Ingrediente:
    5 albușuri
    200 de grame de zahăr pudră
    62 de grame de amidon de porumb
    5 gălbenușuri
    62 de grame de făină
    125 de grame de zahăr tos
    1 linguriță de esență de vanilie
    un praf de sare

    Într-un bol punem albușurile și praful de sare și le batem spună cu mixerul. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, făina și amidonul de porumb, pe care le trecem printr-o sită fină și esența de vanilie. Omogenizăm totul bine.

    Cu ajutorul unui poș formăm pișcoturile pe o tava acoperită cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei. Deasupra le pudrăm cu zahăr. Lăsăm destul spațiu între ele pentru că vor mai crește în cuptor și nu vrem să se lipească între ele. Le lăsăm să stea 2 minute, iar când vedem că zahărul pudră s-a topit le mai pudrăm încă o dată.

    Dăm pișcoturile la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute, sau până când vedem că sunt aurii.

    Eu am copt doua tăvi în mod diferit pentru a vedea diferența. O tavă am pus-o la copt în cuptorul electric, iar una în cuptorul pe gaz. Așa cum puteți observa, tava din cuptorul pe gaz nu este ideală, zahărul din tavă s-a caramelizat, iar pișcoturile nu doar că nu au crescut atât de mari, dar s-au și ars puțin.

    Pișcoturile din cuptorul electric au ieșit minunate, iar zahărul pudră se poate refolosi. Totuși, ambele tăvi sunt perfecte pentru a fi folosite în prăjituri. Însă, luați aminte că fiecare cuptor e diferit, deci voi decideți unde e mai bine. Din întreaga cantitate am făcut 40 de pișcoturi.
    
    Pișcoturile de casă sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de crocante la suprafață, dar pufoase în interior. Dacă le încercați o dată, nu o să le mai cumpărați niciodată din magazin.

    Vă doresc poftă bună!