Felie de Lapte

    Astăzi vom face Felie de Lapte. Copiii mei sunt înnebuniți după acest desert. Mereu le trebuie, așa că am hotărât să le fac eu acasă. Se face ușor, tare ușor. Un blat subțire, care se coace repede și o cremă fină de lapte.

    Ingrediente pentru blat:
    4 ouă întregi
    60 de grame de făină
    40 de grame de cacao
    1 plic de praf de copt
    100 de grame de zahăr
    1 linguriță de esență de vanilie


    Într-un bol punem ouăle și zahărul. Cu mixerul le spumăm până când devin pufoase și își dublează volumul. Apoi, punem făina, cacao, praful de copt și esența de vanilie. Omogenizăm totul bine.

    Punem compoziția obținută într-o tavă pătrată cu dimensiunea de 24 de cm unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Ingrediente pentru cremă:
    300 de ml de frișcă lichidă
    250 de grame de mascarpone
    100 de grame de lapte condensat
    40 de grame de miere
    3 linguri de lapte
    1 linguriță de esență de vanilie
    10 grame de gelatină granulată + 50 de ml de apă


    Începem prin a hidrata gelatina în apă. O lăsăm să stea 10 minute.

    Într-un bol punem brânza mascarpone, laptele condensat, laptele, esența de vanilie și mierea. Mixăm câteva secunde, până când este totul bine omogenizat.

    Într-un alt bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Peste ea punem amestecul de mascarpone și mixăm. La final adăugăm și gelatina, pe care am topit-o 30 de secunde în cuptorul cu microunde și o încorporăm și pe ea.

    Tăiem blatul răcit în două. Punem înapoi inelul formei detașabile în care l-am copt. Peste prima parte de blat punem toată crema. Deasupra punem cealaltă parte de blat.

    Dăm felia de lapte la frigider pentru 3-4 ore cât să se întărească crema.

    Felia de lapte este gata! Priviți cât de bine arată! O tăiem în felii potrivite. Arată minunat! Are un gust perfect! Crema este pufoasă, are gust de lapte și miere, exact ca și cea din comerț, dar asta este mult mai bună pentru că am făcut-o noi și știm exact de conține.

    Vă doresc pofta bună!