Fasole Verde gratinată la cuptor

    Astăzi vom face Fasole Verde gratinată la cuptor. Eu ador fasolea verde și acum e sezonul ei. La mine în grădină se face atât de multă, încât o dată la două zile strâng găleți întregi, apoi o pun pe iarnă la congelator. Această rețetă este perfectă, fasolea verde se amestecă cu șuncă și se acoperă într-un strat generos de sos bechamel și cașcaval.

    Ingrediente:
    1 kg de fasole verde curățată și spălată
    350 de grame de șuncă (eu am kaizer, dar puteți folosi orice șuncă fiartă doriți)
    200 de gr de cașcaval răzuit
    2-3 linguri de pesmet
    2 linguri de făină
    50 de grame de unt
    400 de ml de lapte
    Sare și piper după gust

    Începem prin a fierbe fasolea verde. Într-o oală cu apă care fierbe punem puțină sare și fasolea. O fierbem 10-15 minute, până când e moale.

    Între timp facem sosul bechamel. Într-o cratiță punem untul și îl lăsăm să se topească. Apoi, punem făina și o încorporăm. Treptat, adăugăm laptele, ca să nu se facă cocoloașe. Amestecăm continuu. După ce am terminat de pus laptele condimentăm cu sare și piper după gust. Când sosul s-a îngroșat adăugăm jumătate din cașcavalul răzuit și amestecăm. Lăsăm sosul deoparte.

    Când fasolea este fiartă o scurgem de apă și punem peste ea șunca. Condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm.

    Punem amestecul de fasole verde și șuncă într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu cele două linguri de pesmet. Deasupra punem sosul bechamel și restul de cașcaval.

    Dăm fasolea la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră, sau până când e rumenă deasupra.

    Fasole Verde gratinată la cuptor este gata! Priviți cât de bine arată! Este plină de sos, șuncă și cașcaval. O mâncare perfectă, pe care trebuie neapărat să o încercați și voi rapid, cât încă mai e fasolea în sezon.

    Vă doresc poftă bună!