Sendvișuri de Înghețată Oreo

    Astăzi vom face Sendvișuri de înghețată Oreo. Este vară, așadar ne dorim înghețată! Aceste sendvișuri de înghețată pline cu oreo sunt minunate. Se și fac foarte ușor.

    Ingrediente:
    500 de ml de frișcă lichidă
    400 de grame de lapte condensat
    200 de grame de unt topit
    1 linguriță de esență de vanilie
    750 de grame de biscuiți oreo

    Începem prin a pasa biscuiții oreo într-un robot de bucătărie. Îi pasăm întregi, cu tot cu cremă.

    Peste 500 de grame din biscuiți punem untul topit și amestecăm cu o lingură până când avem o compoziție asemănătoare cu nisipul ud.

    Pune jumătate din compoziție într-o tavă cu dimensiunea de 33x22 de cm și cu o spatulă sau o lingură apăsăm bine biscuiții pe fundul tăvii.

    Acum facem crema. Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Apoi, adăugăm laptele condensat și esența de vanilie. Mai mixăm câteva secunde până când totul este bine omogenizat. La final adăugăm cele 250 de grame de biscuiți pasați și îi încorporăm.

    Punem toată crema peste baza de biscuiți și o nivelăm deasupra. Dăm înghețata la congelator o oră, apoi o scoatem și punem restul de biscuiți cu unt deasupra. Dăm iarăși la congelator pentru 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.

    Sendvișurile de înghețată Oreo sunt gata! Priviți cât de bine arată! Mă folosesc de o torță pentru a încălzi puțin forma, astfel va ieși mai ușor înghețata. Tăiem sendvișurile cât de mari sau de mici doriți.

    Dacă nu vreți sa faceți o cantitate atât de mare puteți înjumătăți rețeta. Eu am făcut 12 sendvișuri mari din întreaga cantitate. Sunt absolut minunate.

    Vă doresc poftă bună!