Papanași la tavă

    Astăzi vom face Papanași la tavă. O alternativă mai sănătoasă, dar și mult mai simplă a papanașilor obișnuiți. Aceștia nu se prăjesc în ulei, dar gustul lor este divin. Acoperiți în smântână și gem sunt absolut perfecți!

    Ingrediente:
    750 de grame de brânză dulce de vaci
    150 de grame de zahăr
    100 de grame de gem de căpșuni
    2 plicuri de 8 grame de zahăr vanilinat
    3 ouă
    225 de grame de făină
    6 grame de bicarbonat de sodiu  
    250 de ml smântână pentru frișcă
    180 de grame de griș  

    Într-un bol punem brânza dulce, ouăle, făina, grișul, zahărul, zahărul vanilinat și bicarbonatul de sodiu. Cu mâna frământăm bine, până când este totul omogenizat.

    Punem amestecul într-o tavă cu dimensiunea de 25X25 de cm, unsă și tapetată cu făină.

    Dăm papanașii la cuptor la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau până când sunt rumeni deasupra, iar dacă mișcăm ușor tava nu tremură în mijloc compoziția.

    Papanașii la tavă sunt gata! Priviți cât de bine arată! Peste ei punem smântâna pentru frișcă și gemul de căpșuni. Tăiem o bucată ca să vedeți cât de bine arată și în interior. Au ieșit foarte pufoși, iar de gust nici nu vă mai zic, vă las să încercați și voi!

    Vă doresc poftă bună!