Piure de Cartofi cu Piept de Pui la Cuptor

    Astăzi vom face Piure de cartofi cu piept de pui la cuptor! O rețetă minunată, are un gust foarte bun, peste piureul de cartofi punem piept de pui gătit cu diferite condimente și mozzarella.

    Ingrediente:
    1.5 kg de cartofi tăiați cuburi
    1 kg de piept de pui tăiat cuburi
    200 de ml de lapte
    1 ardei capia mai mare tăiat cubulețe
    200 de grame de mozzarella răzuită
    2 cepe roșii tăiate solzișori
    200 de ml de ulei
    50 de grame de unt moale
    1 linguriță de cimbru
    1 linguriță de pudră de curcuma
    Sare și piper după gust
    
 
    Într-o oală punem cartofii. Îi acoperim cu apă, punem puțină sare și îi punem la fiert.

    Separat, într-o tigaie punem uleiul. Când e încins punem pieptul de pui. Îl prăjim până se albește, apoi punem ceapa, ardeiul capia, condimentăm cu sare, piper, cimbru și curcuma. Gătim mai câteva minute pana când pieptul de pui este gătit în totalitate.

    Când cartofii sunt fierți îi scurgem de apă și ii pasăm. Peste ei punem untul, sare după gust și laptele. Omogenizăm totul bine.

    Într-o tavă unsă cu unt punem piureul de cartofi. Peste ei punem pieptul de pui. Deasupra punem mozzarella răzuită.

    Dăm mâncarea la cuptor pentru 10-15 minute la 200 de grade Celsius, sau până când mozzarella se rumenește.

    Piureul de cartofi cu piept de pui la cuptor este gata! Priviți cât de bine arată! Piureul este pufos, pieptul de pui este moale, bine condimentat și merge de minune cu mozzarella topită de deasupra.

    Vă doresc poftă bună!