Negresă însiropată

    Astăzi vom face Negresă însiropată. O rețetă ieftină, care se face cu ingrediente pe care le avem deja acasă. Este însiropată din belșug, absolut minunată.

    Ingrediente pentru blat:
    280 de grame de făină
    200 de ml de ulei
    3 ouă
    150 de grame de zahăr
    200 de ml de lapte
    1 plic de 8 grame de zahăr vanilinat
    35 de grame de cacao
    10 grame de praf de copt

    Într-un bol punem ouăle, zahărul și zahărul vanilinat. Cu mixerul le batem spumă. Apoi, punem laptele, uleiul, făina, praful de copt și cacao, pe care le trecem printr-o sită înainte ca să nu avem cocoloașe. Mixăm până când totul este bine omogenizat.

    Punem compoziția într-o tavă cu dimensiunea de 34X22 de cm unsă cu ulei. Dăm blatul la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.

    Când blatul este copt îl tăiem în bucăți cât de mici sau de mari doriți. Este important acest pas deoarece vom pune sirop peste și astfel se va însiropa mai uniform și mai rapid.

    Ingrediente pentru sirop:
    35 de grame de cacao
    200 de ml de ulei
    200 de ml de lapte
    100 de grame de zahăr
    50 de grame de ciocolată

    Într-o cratiță punem laptele, uleiul, zahărul și cacao. Lăsăm să fiarbă. Când începe să fiarbă luăm de pe foc și punem ciocolata în el. Amestecăm până când se topește ciocolata.

    Punem siropul fierbinte peste blat. Lăsăm să stea prăjitura jumătate de oră.

    Negresă însiropată este gata! Priviți cât de bine arată! Este o prăjitură divină, vă garantez ca este și extrem de gustoasă. Este pufoasă, plină de sirop delicios.

    Vă doresc poftă bună!