Căigană de ouă ca la noi în Banat / Omlete cu ceapă, ardei și brânză sărată

    Astăzi vom face Căigană de ouă ca la noi în Banat. Îmi amintesc cu drag din copilărie cum mama ne făcea căigană cu ceapă, cu ardei sau cu brânză sărată. Preferata tatălui meu e cea cu ceapă și cred că este și a mea, deși toate sunt foarte foarte gustoase.

    Ingrediente pentru căigana cu ceapă:
    2 ouă
    1 ceapă albă tocată mărunt
    2 linguri de ulei
    Puțină sare

    Într-o tigaie punem uleiul, ceapa și puțină sare. O călim 3-4 minute la foc mediu. Punem ouăle bătute puțin cu furculița peste ceapă și mai gătim 2-3 minute, apoi întoarcem o parte peste cealaltă.

    Ingrediente pentru căigana cu ardei:
    2 ouă
    1 ardei capia mai mic tăiat cubulețe
    2 linguri de ulei
    Puțină sare

    Într-o tigaie punem uleiul, ardeiul și puțină sare. Îl călim 3-4 minute la foc mediu. Punem ouăle bătute puțin cu furculița peste ardei și mai gătim 2-3 minute, apoi întoarcem o parte peste cealaltă.

    Ingrediente pentru căigana cu brânză:
    2 ouă
    100 de grame de brânză telemea tăiată cubulețe
    1 lingură de făină
    2 linguri de ulei

    Într-o tigaie punem uleiul și brânza. O călim 2-3  minute la foc mediu, amestecând continuu, până când se topește. Apoi, punem făina și o încorporăm rapid. Punem ouăle bătute puțin cu furculița peste brânză și mai gătim 2-3 minute, apoi întoarcem o parte peste cealaltă.

    Căigana de ouă ca la noi în Banat este gata! Priviți cât de bine arată! Toate cele trei feluri de omlete se fac atât de ușor. Sunt minunate, foarte gustoase, le veți adora!

    Vă doresc poftă bună!