Tartă cu Ciocolată Albă și Cocos

    Astăzi vom face Tartă cu ciocolată albă și cocos. Aceasta se face în maxim jumătate de oră. Este perfectă atunci când avem nevoie de un desert rapid. Este foarte cremoasă, perfectă în special pentru toți iubitorii de Raffaello.

    Ingrediente pentru baza de biscuiți:
    180 de grame de biscuiți măcinați
    150 de grame de unt topit


    Punem untul peste biscuiți și amestecăm până când obținem o compoziție de consistența nisipului ud. Punem biscuiții într-o formă cu diametrul de 23 cm. Dăm baza de biscuiți la frigider între timp ce facem crema.

    Ingrediente pentru cremă:

    500 ml de lapte
    200 de grame de ciocolată albă
    250 de grame de mascarpone
    60 de grame de amidon de porumb
    50 de grame de zahăr
    50 de grame de cocos
    8 grame de zahăr vanilinat

    Într-o tigaie punem laptele, amidonul de porumb, zahărul tos și cel vanilinat. Amestecăm cu un tel până când se îngroașă. Apoi, punem ciocolata și amestecăm până se topește, apoi luam de pe foc. Adăugăm brânza mascarpone și cocosul.

    Punem toată crema peste baza de biscuiți. Dăm la frigider între timp ce facem glazura.

    Ingrediente pentru glazură:

    100 de grame de ciocolată albă
    100 de ml de smântână pentru frișcă

    Punem glazura peste tartă. O lăsăm la frigider 3-4 ore.

    Tarta cu ciocolată albă și cocos este gata! Priviți cât de bine arată! Arată minunat! Este foarte cremoasă!

    Trecem cu un cuțit pe margine pentru a scoate tarta mai ușor din formă. Am decorat cu bomboane Raffaello, dar acest pas este opțional. Dacă o faceți și voi împărtășiți o poză cu preparatul vostru în care să mă etichetați și pe mine.

    Vă doresc poftă bună!