Vinete Umplute

    Astăzi vom face Vinete Umplute. În grădina mea e plin de vinete, la fel ca în fiecare an. Încep mereu cu o simplă salată cu maioneză și ceapă, apoi încerc tot felul de rețete cu ele. Aceste vinete umplute cu carne și acoperite în cașcaval sunt absolut minunate.

    Ingrediente:
    2 vinete mari
    600 de grame de carne de porc tocată
    2 cepe mari tăiate solzișori
    o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
    140 de grame de pastă de tomate
    o linguriță de boia de ardei dulce
    100 de ml de ulei de măsline
    150 de grame de cașcaval răzuit
    o linguriță de cimbru
    100 de ml de apă
    o linguriță de piper
    o linguriță de sare

    Începem prin a tăia vinetele în două pe lung. Le punem într-o tavă pentru cuptor, le crestăm cu un cuțit pe interior, apoi punem puțin ulei și sare peste ele. Le întoarcem cu fața în jos, apoi le dăm la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când sunt coapte.

    Între timp ce ele se coc noi vom face umplutura. Într-o tigaie punem restul de ulei și ceapa. O călim 2-3 minute. Apoi, adăugăm carnea și o călim până când își schimbă culoarea.

    Peste carne și ceapă punem jumătate din pasta de tomate, piper, boia, sare, cimbru, apa și frunzele de pătrunjel. Amestecăm și mai gătim totul încă 10-15 minute, cât sa fie gătită carnea în totalitate.

    Când vinetele sunt coapte scoatem pulpa din ele și o punem peste sosul de carne. Amestecăm.

    În tava în care am copt vinetele punem restul de pastă de tomate și o întindem pe fundul tăvii. Punem cojile de vinete în tavă, apoi le umplem din belșug cu umplutura făcută. Deasupra punem cașcavalul răzuit.

    Mai dăm vinetele umplute la cuptor la 200 de grade Celsius pentru încă 10 minute, cât să se topească cașcavalul și să se rumenească.

    Vinetele umplute sunt gata! Priviți cât de bine arată! Se fac atât de ușor, au atât de multă umplutură, iar gustul lor este minunat!

    Vă doresc poftă bună!