
Ingrediente:
350 de grame de afine
180 de grame de zahăr
180 de grame de făină
3 albușuri
3 gălbenușuri
50 de ml de lapte
5 linguri de ulei
1 plic de praf de copt
Într-un bol punem albușurile și le batem spumă cu mixerul. Când sunt bine spumate, începem să adăugăm zahărul treptat, mixând continuu. Apoi, adăugăm gălbenușurile, uleiul, laptele, făina și praful de copt. Cu o spatulă omogenizăm totul bine. Punem trei sfert din afine în compoziție și le încorporăm.
Punem compoziția obținută într-o formă de chec unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Deasupra punem restul de afine. Dăm checul la copt la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute, sau până când înfigem o scobitoare în mijloc, iar ea iese curată.
Când este copt îl scoatem din formă și îl putem servi.
Checul cu afine este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de pufos și gustos! Afinele s-au copt și au format un sos în jurul lor.
Vă doresc pofta bună!