![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYNk5nxyRxQ9rpmZUa_SoVEQvGXKSo289hanKJIJnwAHgweaXAqEO4JW5eAR7M7zlHJFx9rbaeYH9fevl6U8tGbI_X0L-lLYbi2NVJOwU-tjRNz9sWUP0Nnq_6eBbTCtOCgWVZ4D-yY8UnoGy2Bx23arEx6rd0OS5u6nu95IUjXqYunsT4trGwPkAw3mM/s320/site-1080xIMG_6178.jpg)
Ingrediente pentru bază:
2 kg de cartofi tăiați rondele
500 de ml de lapte
500 de ml de smântână de gătit
5-6 căței de usturoi tăiați rondele
100 ml de ulei
200 de grame de brânză rasă (eu am un amestec de mozzarella, emmentaler și cedar)
1 linguriță de sare și una de piper
Într-o tigaie punem uleiul, usturoiul, cartofii, smântâna de gătit, laptele, sare și piper. La foc mediu gătim cartofii aproximativ jumătate de oră.
Când lichidul a mai scăzut și cartofii sunt gătiți oprim focul și ii punem într-o tavă pentru cuptor. Peste ei punem brânza rasă.
Dăm cartofii la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când sunt rumeni deasupra.
Cartofii gratinați sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt cremoși și aromați, absolut minunați!
Vă doresc poftă bună!