Cartofi gratinați

    Astăzi vom face Cartofi gratinați. O rețetă simplă, dar tare delicioasă. Avem nevoie doar de cartofi, lapte, smântână, usturoi și brânză. Sunt perfecți ca garnitură la carne sau așa simpli.

    Ingrediente pentru bază:
    2 kg de cartofi tăiați rondele
    500 de ml de lapte
    500 de ml de smântână de gătit
    5-6 căței de usturoi tăiați rondele
    100 ml de ulei
    200 de grame de brânză rasă (eu am un amestec de mozzarella, emmentaler și cedar)
    1 linguriță de sare și una de piper

    Într-o tigaie punem uleiul, usturoiul, cartofii, smântâna de gătit, laptele, sare și piper. La foc mediu gătim cartofii aproximativ jumătate de oră.

    Când lichidul a mai scăzut și cartofii sunt gătiți oprim focul și ii punem într-o tavă pentru cuptor. Peste ei punem brânza rasă.

    Dăm cartofii la copt la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau până când sunt rumeni deasupra.

    Cartofii gratinați sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt cremoși și aromați, absolut minunați!

    Vă doresc poftă bună!