Kaizer de Casă

    Astăzi vom face Kaizer de Casă. Așa cum v-am obișnuit, în fiecare an am făcut câte o rețetă specifică tăierii porcului. Așa făcea tata când eu eram mică, iar eu urmăream cu drag.

    Ingrediente pentru etapa de fierbere:

    2,5 kg piept de porc cu os
    1 lingură de boabe de piper
    6 căței de usturoi mari
    2 cepe roșii
    2 cepe albe
    3 frunze de dafin
    1 lingură de cimbru
    1 lingură de zahăr
    1 lingură de ceapă uscată
    1 lingură de boabe de muștar
    1 lingură de boia de ardei dulce afumată
    1 lingură de sare


    Într-o oală cu apă punem pieptul de porc, ceapa albă, cea roșie, frunzele de dafin, usturoiul, boabele de piper, ceapa uscată, boabele de muștar, cimbrul, boiaua afumată zahărul și sarea.
Fierbem pieptul de porc 1 oră, 1 oră jumate, sau până când e moale dacă înfigem o furculiță în el.

    Ingrediente pentru pasta cu care îl vom unge înainte de a-l da la cuptor:
    50 de ml de ulei
    6 căței de usturoi pasați
    1 lingură de sare
    1 lingură de boia de ardei dulce afumată
    1 lingură de piper
    1 lingură de cimbru
    1 lingură de boia de ardei dulce

    Într-un bol punem usturoiul, uleiul, boiaua, atât cea afumată cât și cea simplă, sarea, piperul și cimbrul.
Într-o tavă pentru cuptor punem hârtie de copt. Scoatem pieptul de porc din apa în care a fiert și îl punem în tavă. Cu grija, pentru că este fierbinte scoatem oasele.
    
    Ungem pieptul de porc cu pasta de condimente.

    Dăm pieptul de porc la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru 45 de minute, până la o oră.

    Kaizerul de casă este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de aromat, de la toate condimentele și este foarte fraged, fiind și fiert și copt. Merge de minune asa cald cu piure sau orice altă garnitură, sau rece de la frigider cu roșii și brânză sărată.

    Vă doresc poftă bună!