Cornulețe de post în două culori

    Astăzi vom face Cornulețe de post în două culori. Odată cu începerea postului, m-am gândit să vă arăt o rețetă de post. Pe canalul meu găsiți încă o variantă a acestei rețete, dar nu este de post. Este printre cele mai populare rețete de pe canalul meu.
Chiar dacă acest aluat nu conține lapte sau ouă, este atât de pufos încât nici nu veți crede ca este de post.

    Ingrediente pentru aluatul maro:
    300 de ml de apă călduță
    650 de grame de făină
    2 linguri de cacao
    2 linguri de zahăr
    100 de ml de ulei
    Jumătate de linguriță de sare
    25 de grame de drojdie proaspătă

    Începem cu maiaua. Într-un bol punem apa călduță, drojdia, zahărul și 4-5 linguri de făină. Amestecăm cu o lingură și lăsăm maiaua să stea 10 minute. Apoi, adăugăm uleiul, făina, cacao și sarea. Frământăm aluatul cu mâna până nu mai e lipicios și mai punem făină doar dacă mai e nevoie.

    Răsturnăm aluatul pe blatul de lucru făinat și îl mai frământăm puțin, apoi îl formăm într-o bilă.
Punem aluatul înapoi în bolul în care l-am frământat și îl lăsăm să dospească la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie, aproximativ 1 oră.

    Ingrediente pentru aluatul alb:
    300 de ml de apă călduță
    650 de grame de făină
    100 de ml de ulei
    2 linguri de zahăr
    25 de grame de drojdie proaspătă
    Jumătate de linguriță de sare

    Începem cu maiaua. Într-un bol punem apa călduță, drojdia, zahărul și 4-5 linguri de făină. Amestecăm cu o lingură și lăsăm maiaua să stea 10 minute. Apoi, adăugăm uleiul, făina și sarea. Frământăm aluatul cu mâna până nu mai e lipicios.

    Răsturnăm aluatul pe blatul de lucru făinat și îl mai frământăm puțin, apoi îl formăm într-o bilă.
Punem aluatul înapoi în bolul în care l-am frământat și îl lăsăm să dospească la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie, aproximativ 1 oră.

    Ingrediente pentru umplutură:
    300 de grame de rahat tăiat cubulețe
    
    Când aluaturile au dospit ne apucăm de format cornulețele.

    Scoatem pe rand aluaturile din boluri pe blatul de lucru făinat și le formăm în bile. Împărțim fiecare bucată de aluat în 4 bucăți egale. Le formăm în bile.

    Întindem pe rând câte o bilă albă și una maro, apoi le suprapunem. Eu am făcut două cu partea maro pe exterior, și două cu partea albă pe exterior. După ce am pus o culoare peste alta le mai întindem cu sucitorul până când au 1 cm grosime. Tăiem în 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem rahat. Le rulăm.

    Punem cornulețele într-o tavă pentru cuptor acoperită cu hârtie de copt și le mai lăsăm la dospit încă 10 minute. Eu am făcut 32 de cornulețe din întreaga cantitate.

    Dăm cornulețele la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ jumătate de oră, sau până când devin aurii deasupra.

    Ingrediente pentru sirop:
    200 de grame de zahăr
    400 de ml de apă

    Într-o cratiță punem zahărul și îl lăsăm să se topească pe foc. Apoi, punem apa, cu grijă, și mai ținem siropul pe foc doar până când zaharul s-a topit.

    Când cornulețele sunt coapte, le trecem pe rând prin sirop, nu le ținem în el, doar  1-2 secunde. Apoi, le trecem prin 100 de grame de cocos. Dacă nu vă place cocosul, le puteți lăsa doar însiropate.

    Cornulețele de post în două culori sunt gata! Priviți cât de bine arată! Sunt atât de pufoase! Au și un aspect frumos.

    Vă doresc poftă bună!