Cannoli vs Rulouri. Care sunt mai bune?

    Care sunt mai bune? Cannoli italienești sau Rulourile Românești? Astăzi vom face ceva diferit. Vom compara doua rețete tradiționale, una italienească și una românească, asemănătoare, dar una se prăjește în ulei și cealaltă se coace, iar umpluturile sunt total diferite. Ambele rețete sunt deosebite, haideți sa ne apucăm de ele, pentru a vedea care e mai delicioasă.

    Ingrediente pentru cojile de la Cannoli:
    250 de grame de făină
    40 de grame de zahăr
    40 de grame de untură
    1 ou
    60 de ml de vin roșu Marsalla
    1 lingură de oțet
    Un praf de sare

    Într-un bol punem făina, zahărul, praful de sare, oul, vinul, oțetul și untura. Cu mâna frământăm aluatul până când totul este bine omogenizat. Punem aluatul într-o pungă și îl lăsăm la frigider jumătate de oră.

    Apoi, întindem aluatul între două foi de copt cât de subțire putem. Tăiem aluatul cercuri cu forma de tăiat gogoși. Rulăm aluatul pe forme pentru rulouri. Prăjim cannoli în baie de ulei.

    Ingrediente pentru umplutură:
    500 de grame de ricotta
    100 de grame de zahăr pudră
    Portocală confiată (eu nu am găsit, așa că am pus papaya confiată)

    Punem ricotta într-o strecurătoare și o lăsăm la scurs 15 minute. Într-un bol punem ricotta, zahărul pudră și papaya confiată.

    Acum umplem cojile de cannoli cu un poș. Se pot umple și cu o lingură, dar așa e mai ușor. Dăm capeți prin fulgi de ciocolată sau fistic.

    Deasupra pudrăm cu zahăr praf.

    Acum vom face rulourile românești.

    Ingrediente pentru coji:
    300 de grame de făină
    3 linguri de zahăr
    3 linguri de ulei
    3 linguri de lapte
    1 ou    
    7 grame de amoniu pentru prăjituri

    Într-un bol punem oul și zahărul. Cu mixerul îl spumăm până când își dublează volumul. Apoi, adăugăm uleiul treptat, în fir subțire, ca și când am face maioneză. Adăugăm făina, laptele și amoniul pentru prăjituri.

    Cu mâna frământăm aluatul până când totul este bine omogenizat. Apoi, întindem aluatul între două foi de copt cât de subțire putem.

    Tăiem luatul în fâșii subțiri. Rulăm aluatul pe formele pentru rulouri. Le punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Dăm rulourile la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când sunt rumene.

    Când sunt coapte le scoatem de pe forme.

    Ingrediente pentru cremă:
    200 de ml de frișcă lichidă
    100 de grame de ciocolată de lapte
    100 de ml de smântână pentru frișcă

    Peste ciocolată punem smântâna fierbinte și lăsăm să se topească. Apoi, amestecăm. O lăsăm sa se răcească complet.

    Într-un bol punem frișca și o batem spumă cu mixerul. Peste ea punem ganașul de ciocolată și mai mixăm câteva secunde cât să fie totul omogenizat.

    Umplem rulourile cu un poș cu crema de ciocolată făcută.

    Deasupra pudrăm cu zahăr praf.

    Ambele deserturi sunt gata! Priviți cât de bine arată! Haideți să le gustăm, să vedem care e mai bun! Ambele umpluturi sunt gustoase, dar mai mult îmi plac Cannoli italienești.

    Vă doresc poftă bună!