Ciorbă de Spanac cu Ouă Întregi ca la Mama Acasă

    Astăzi vom face Ciorbă de spanac cu ouă întregi ca la mama acasă. Având spanac proaspăt din grădină, mama mereu face ciorbă și sos de spanac. Unele gospodine nu o fac cu ouă întregi, altele nu opăresc spanacul înainte de a-l pune in ciorbă, dar eu o fac mereu așa cum am văzut la mama.

    Ingrediente:
    1 kg de spanac proaspăt
    100 de grame de slănină tăiată cubulețe
    150 de grame de smântână
    1 ou
    50 de ml de ulei
    1 lingură cu vârf de făină
    1 lingură de boia de ardei dulce
    3-4 căței de usturoi tocați mărunt
    6 ouă
    Sare și piper după gust


    Într-o oală de 5 litri umplută pe jumătate cu apă care fierbe punem o lingură de sare și spanacul. Îl fierbem aproximativ jumătate de oră, la foc mediu, amestecând din când în când. Când este fiert îl punem la scurs într-o strecurătoare.

    Tocăm spanacul, dar nu foarte mărunt ca pentru un sos, ci puțin mai mare.

    Într-o oală punem slănina și uleiul. Călim slănina 5 minute, până devine translucentă. Apoi, punem usturoiul, îl călim câteva secunde, adăugăm făina, boiaua de ardei dulce și apă. Punem spanacul, sare si piper după gust si lăsăm să fiarbă.

    Când începe să fiarbă, reducem focul și spargem pe rând cele 6 ouă, în locuri diferite din oală. Lăsăm să fiarbă 5 minute, fără să amestecăm. La final amestecăm oul cu smântâna.

    Peste smântână punem treptat câte un polonic din ciorbă pentru a aduce smântâna la temperatura ciorbei.
    
    La final oprim focul la ciorbă și punem smântâna. Amestecăm.

    Ciorba de spanac cu ouă întregi ca la mama acasă este gata! Priviți cât de bine arată! Este delicioasă, exact așa cum o face mama. Dacă vă place mai acră ciorba, puteți pune o linguriță de borș. Acestă ciorbă este mult mai sățioasă datorită ouălor întregi.

    Vă doresc poftă bună!