Tort Fetița de Lapte

    Astăzi vom face Tort Fetița de Lapte. Acest tort de origine Germană își are denumirea de la conserva de lapte condensat pe care era desenată o fetiță. Asemănător doboșului, acest tort cu multe foi este deosebit. Cu doar 2 ouă iese un tort mare.

    Ingrediente:
    200 de grame de făină
    o conservă de 380 de grame de lapte condensat
    70 de grame de unt topit
    2 ouă
    un plic de 10 grame de praf de copt

    Într-un bol punem ouăle și le batem cu un tel puțin, cât să fie omogenizate. Apoi, adăugăm laptele condensat, untul topit, făina și praful de copt.

    Pe foi de copt trasăm cercuri cu un creion după o farfurie. Punem câte două linguri din compoziție pentru o foaie, pe hârtia de copt si întindem uniform. Coacem foile pe rând la 180 de grade Celsius pentru 5-7 minute, sau până când sunt rumene deasupra. Eu am facut 7 foi în total.

    Ingrediente pentru cremă:
    400 de ml de frișcă lichidă
    200 de grame de mascarpone
    500 de grame de căpșune
    200 de grame de smântână cu 20% grăsime
    100 de grame zahăr pudră

    Într-un bol punem brânza mascarpone, zahărul pudră și smântâna. Omogenizăm cu mixerul câteva secunde. Apoi, punem frișca și mixăm până când obținem o cremă tare si pufoasă.

    Acum umplem tortul. Peste fiecare foaie punem cremă și felii de căpșune. Tortul original se făcea si fără căpșune, deci dacă nu aveți, le puteți omite.

    La final îmbrăcăm tortul în crema rămasă. Opțional decorăm cu căpșune.

    Tortul Fetița de Lapte este gata! Priviți cât de bine arată! Este atât de delicios și aspectuos. Perfect pentru orice masă festivă!

    Vă doresc poftă bună!