Ouă de Paște vopsite cu bicarbonat de sodiu

    Astăzi vom vopsi ouă de Paște cu bicarbonat. În fiecare an încerc să vă arăt metode cât mai inedite de a vopsi ouă. Anul acesta le vom vopsi cu bicarbonat de sodiu. Odată vopsite, nu se mai ia culoarea de pe ele pe mâini.

    Ingrediente:
    10 ouă spălate
    50 de ml de oțet
    100 de grame de bicarbonat de sodiu
    Coloranți alimentari (eu am pudră, dar se poate ori de care aveți, gel sau lichid)

    Punem ouăle la fiert într-o oală cu apă. Din momentul în care încep să clocotească le fierbem 10 minute.

    Între timp pregătim culorile. Punem câte o lingură de bicarbonat într-un bol. Peste punem culorile si câteva lingurițe de apă cât să formăm o pastă. Eu am roșu, galben si albastru, dar puteți folosi orice culori doriți.

    Această activitate este una perfectă de făcut împreună cu copiii. Scoatem ouăle din apă în care au fiert. Eu le-am pus într-o formă pentru brioșe, ca să fie mai ușor de colorat și să nu ne murdărim pe mâini. Brian, băiețelul meu în vârstă de 4 ani a venit să mă ajute.

    Cu pensule de pictură întindem pasta de bicarbonat peste ouăle fierbinți. Ideea este să punem culoarea fără niciun sens, pentru a avea apoi aspect marmorat.

    După ce am terminat de pictat ouăle, punem peste ele oțet, 2-3 picături. La final le spălăm în apă rece.
Le dăm puțin luciu cu ulei pe un șervețel.

    Ouăle vopsite cu bicarbonat sunt gata! Priviți cât de bine arată! Mie îmi place că nu se transferă pe mâini culoarea, odată vopsite, plus că a fost o activitate atât de frumoasă de făcut împreună cu puiul meu.

    Vă doresc sărbători fericite și poftă bună!