
Ingrediente:
500 de grame de pișcoturi
100 de grame de ciocolată albă
500 de ml de lapte pentru cremă
Încă 400 de ml de lapte pentru a însiropa pișcoturile
40 de grame de amidon de porumb
1 ou
1 gălbenuș
120 de grame de zahăr
Zeama de la 2 lămâi
Începem prin a tăia pișcoturile în două. Le trecem rapid prin lapte și le punem cu tăietura în jos într-o formă rotundă detașabilă cu diametrul de 26 de cm.
Acum vom face crema. Într-o cratiță punem oul, gălbenușul, zahărul, zeama de lămâie și amidonul. Amestecăm cu un tel, apoi punem laptele.
Punem pe foc și amestecăm continuu până când se îngroașă crema.
Imediat ce luăm de pe foc punem ciocolata și amestecăm până când este topită.
Turnăm crema obținută peste pișcoturi.
Lăsăm tortul să stea 1 oră ca să se întărească crema.
Tortul de Pișcoturi este gata! Priviți cât de bine arată! Feliile arată minunat! Este un tort aspectuos, plin de cremă și foarte delicios.
Vă doresc poftă bună!