Drob de Pui

    Astăzi vom face Drob de Pui. Cu siguranță, printre voi mai sunt și alții ca și mine, cărora nu le place carnea de miel. Dar asta nu înseamnă că nu putem mânca drob. Se face ușor, din ficat, inimi și pipote de pui.

    Ingrediente:
    700 de grame de inimi și pipote de pui
    600 de grame de ficat de pui
    3 felii de pâine
    2-3 fire de usturoi verde
    1 legătură de mărar verde
    2 ouă
    4 ouă fierte
    Sare și piper după gust

    Începem prin a fierbe organele de pui. Inimile și pipote le pun la fiert într-o oală, iar ficatul în alta, deoarece el va fierbe mai repede. Ficatul îl fierbem doar 10 minute.

    Când încep să fiarbă, luăm spuma formată la suprafață.

    Când sunt fierte le măcinăm. Printre organe măcinăm și usturoi și mărar. Atât usturoiul cât și mărarul sunt proaspete, din grădina mea.

    Peste feliile de pâine punem apă. Le înmuiem bine, apoi le stoarcem de apă și le punem în compoziția pentru drob. Peste punem cele două ouă, sare și piper după gust, aproximativ o lingură din fiecare. Cu mâna omogenizăm totul bine.

    Punem jumătate din compoziție într-o formă de chec unsă cu unt. Peste punem cele 4 ouă fierte. Peste ouă punem restul de compoziție.

    Dăm drobul la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră, sau până când e rumen deasupra.

    Drobul de pui este gata! Priviți cât de bine arată! Are un gust divin și feliile arată minunat datorită faptului că am pus ouă fierte în mijloc. Este absolut delicios, perfect pentru masa de Paște!

    Vă doresc poftă bună!