Tiramisu de Caramel

    Astăzi vom face Tiramisu de Caramel. Pe canalul meu găsiți una dintre cele mai populare rețete de tiramisu de pe internet. Mereu caut să combin sau să transform rețete originale. Acest tiramisu nu este unul clasic, ci unul cu caramel, dar vă promit că este foarte gustos.

    Ingrediente:
    30 de bucăți de pișcoturi
    500 de ml de frișcă lichidă
    500 de grame de mascarpone
    300 de ml de cafea fiartă si răcită
    300 de grame de caramel (pe canalul meu găsiți rețeta de caramel de casă)

    Într-un bol punem frișca, brânza mascarpone și caramelul. Mixăm câteva minute până când obținem o cremă tare.

    Acum vom începe să clădim tortul. Pe fundul unei tăvi pătrate cu dimensiunea de 24 de cm punem un strat de pișcoturi pe care le însiropăm 2-3 secunde în cafea. Peste pișcoturi punem jumătate din cantitatea de cremă. Repetăm acest pas încă o dată. Punem pișcoturi și iarăși cremă. Nivelăm tortul deasupra și punem 3-4 linguri de caramel, apoi îi dăm un aspect marmorat. Dăm tortul la frigider 2 ore.

    Când tortul este întărit trecem cu un cuțit pe marginea formei detașabile pentru a se desprinde mai ușor, apoi luăm inelul jos.

    Priviți cât de bine arată! Tortul s-a întărit chiar dacă nu conține gelatină. Se taie foarte ușor ca și când am trece printr-o spumă pentru că și pișcoturile sunt foarte bine însiropate. Este un tort absolut minunat.

    Vă doresc poftă bună!