Unt de Casă - Rețetă video

       Untul de casa este facut din lapte de vaci hranite cu iarba. Este foarte usor de facut si va recomand tuturor sa-l faceti cel putin o data pentru a vedea diferenta de gust mare pe care o are.
   Tot ce avem nevoie pentru acesta reteta este de:
1 kg. de smantana
    Sa nu incercati sa faceti aceasta reteta cu smantana din supermarketuri, pentru ca nu va va iesi.
       Aceasta smantana o puteti gasi in piete, de la fermieri.
      Punem smantana intr-un bol si o mixam pentru 4-5 minute la viteza mare pana cand incepe sa se separe untul de zer.
       Acest tip de unt este mai sanatos decat credeti, pentru ca nu are acele grasimi artificiale pe care le gasim in margarina. Untul este o sursa de Vitamina A, care este buna pentru par, ochi si piele.
      Dupa ce untul s-a separat de zer, oprim mixerul si cu mainile stoarcem untul cat de bine putem, pana cand nu mai are deloc zer in el.
       Va recomand sa faceti asta pe rand, luand putin cate putin din unt, pentru a-l stoarce cat mai bine.
       Daca vreti sa-l folositi in prajituri va sugerez sa nu puneti sare in el, deoarece prajiturile vor fi mai delicioase, insa daca vreti sa-l consumati pe paine la micul dejun, va trebui sa adaugati sare dupa ce l-ati stors de zer.
      Am cantarit untul obtinut, iar rezultatul a fost foarte placut. Dintr-un kilogram de smantana am obtinut aproape 650 de grame de unt.
      L-am pus in forme de silicon, pentru a avea un aspect cat mai frumos, dar puteti pune in orice recipient potrivit pentru frigider, unde se poate pastra pana cand doriti sa-l folositi.
       Dupa cateva ore la frigider, untul va fi intarit, iar cand doriti sa-l folositi, tot ce va trebui sa faceti va fi sa-l scoateti din frigider cu 30 de minute inainte.
       Daca v-a placut reteta, abonati-va la canalul meu de Youtube, unde saptamana viitoare veti putea vedea reteta in care am folosit untul facut astazi.

Va doresc POFTA BUNA!