Prăjitură fragedă cu mere și scorțișoară - Rețetă video

Odata cu sosirea toamnei, apar si merele si cu totii ne dorim sa simtim in casa mirosul de mere coapte si scortisoara. Prin urmare, astazi vom face prajitura frageda cu mere si scortisoara.
Ingrediente pentru aluat:
400 de grame de faina
200 de grame de unt
50 de grame de zahar
10 grame de bicarbonat de sodiu
coaja de lamaie proaspata sau uscata (proaspata e mai buna)
si lapte cat cuprinde aluatul.
Intr-un bol punem faina, bicarbonatul, zaharul, coaja de lamaie si untul rece, pe care il dam pe razatoare.
Cu mainile combinam untul prin ingredientele uscate, apoi punem lapte putin cate putin, pana cand formam aluatul. Eu am folosit aproximatix 150 de ml.
Il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora. Untul trebuie sa se mentina rece in aluat pentru a ne iesii o prajitura frageda.
Ingredinte pentru umplutura:
6-7 mere mari
200 de grame de zahar
si 2 linguri de scortisoara
Incepem cu merele. Eu am ales sa le curat de coaja, pentru ca mi s-a parut prea tare, dar daca doriti, puteti sa o lasati.
Apoi, le dam pe razatoare.
Dupa ce le-am razuit pe toate, le lasam deoparte si vom intinde foile pentru prajitura.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale.
Luam o jumatate de aluat, presaram faina pe el si pe blatul de lucru, iar cu sucitorul il intindem dupa dimensiunile tavii in care vom coace prajitura.
Il rulam pe sucitor si il transferam in tava. Daca nu s-a potrivit perfect nu e nici o problema, il mai peticim cu bucatile de aluat care ne-au ramas.
Peste prima foaie de aluat punem merele razuite, dar pe care le stoarcem bine in maini de lichidul lasat.
Peste mere presaram zaharul uniform. Puteti pune si mai putin zahar decat am pus eu, dar mie imi place mai dulce.
Punem scortisoara peste mere, apoi lasam totul deoparte pana cand intindem ultima foaie.
La fel cum am facut cu prima foaie, presaram faina pentru a nu se lipii de blatul de lucru si o intindem dupa marimea tavii.
O rulam pe sucitor si o transferam peste prajitura. Potrivim aluatul in asa fel incat sa acoperim toata suprafata prajiturii, iar cu furculita facem cateva gauri in aluat.
O dam la copt pentru 30-40 de minute sau pana cand e rumena deasupra.
O prajitura frageda in care merele si scortisoara sunt factorul principal. In timpul coacerii, in casa miroase minunat. Pentru mine scoartisoara simbolizeaza venirea toamnei si a zilelor racoroase.
Va doresc POFTA BUNA!