Tort de Ananas (Fără coacere) / Tort Aniversar - Rețetă video

       Astazi vom reface reteta Tortului de Ananas. Pentru ca astazi am implinit un an de cand am impartasit prima reteta cu voi, m-am gandit sa mai fac inca o data acest tort, pe care il ador.
Ingrediente:
rondelele din 2 compoturi de ananas
22 de piscoturi
8 linguri de zahar
zeama din cele doua compoturi
8 galbenusuri
500 de ml de frisca
20 de grame de gelatina

1. Incepem cu galbenusurile pe care le punem intr-o cratita, alaturi de zahar. Le spumam bine cu o lingura de lemn, pana cand isi dubleaza volumul.

2. Apoi, punem gelatina si sucul de ananas. Amestecam bine.

3. Punem cratita pe foc si amestecam continuu pentru aproximativ 5 minute, pana cand compozitia seamana cu o smantana lichida. O lasam la racit.

4. Intr-un bol punem frisca si o batem cu un mixer. Frisca nu trebuie sa fie batuta foarte tare, pentru ca ea va continua sa se bata cand o vom amesteca cu crema.

5. Cand avem crema racita, o punem peste frisca si le amestecam bine pana cand sunt bine omogenizate.

6. Acum ca avem crema facuta, ne putem ocupa de cladirea tortului.

7. Intr-o cratita cu diametrul de 26 de cm in care am pus folie alimentara sau o punga rupta, incepem sa punem rondelele de ananas. Le aranjam frumos, pentru ca atunci cand tortul va fi gata, aceea va fi fata.

8. Peste ananas, punem putin din crema, o intindem uniform, apoi punem jumate din cantitatea de piscoturi, cu zaharul in jos.

9. Continuam cu crema, ananas, crema, piscoturi, restul de crema si ultimele rondele de ananas.

10. Acoperim tortul cu folie, o legam cu un elastic si il dam la frigider pentru cel putin 6 ore, sau cel mai bine peste noapte.

11. Cand tortul s-a intarit, il intoarcem pe o tava si luam usor folia de pe el.
       Am taiat o felie din el, pentru ca am vrut sa vedeti straturile frumoase de crema, piscoturi si ananas.
       Acest tort este foarte cremos, iar cu cat sta mai mult, cu atat piscoturile se vor insiropa mai bine de la fructe.
       Daca v-a placut reteta abonati-va la canalul meu de Youtube, pentru a putea vedea si alte retete de prajituri minunate si pentru a ne putea revedea si anul viitor tot cu un tort aniversar.

Va doresc POFTA BUNA!