Eclere cu Frisca - Reteta video

       Astazi vom face Eclere cu Frisca. Dupa ce veti vedea cat de usor se fac, va garantez ca nu veti mai merge la cofetarie doar pentru a manca eclere, ci le veti face acasa.

Ingrediente pentru eclere:
250 de ml de apa
150 de grame de faina
100 de ml de ulei
4 oua
putina sare

1. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Lasam cratita pe foc pana cand incepe de fiarba. Cand fierbe, luam cratita de pe foc si punem faina. Cu o lingura de lemn amestecam pana cand s-a format un aluat.

2. Apoi, incepem sa adaugam ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaos, pana cand le-am terminat de incorporat pe toate. Un lucru foarte important de tinut minte este ca numarul de oua poate diferentia. Spre exemplu, de aceasta data am folosit oua din magazin, dar de obicei folosesc oua de tara. Atunci cand ouale sunt mai mici, ca cele de tara, folosesc 6-7 pentru o portie.

3. Ca sa stiti cate oua va trebuie, ganditi-va ca aluatul trebuie sa fie intre tare si moale, perfect pentru a-l putea trece prin pos. (Vedeti cum arata in video-ul de sub reteta).

4. Umplem posul cu aluat, apoi formam eclerele pe o tava cu hartie de copt. Le faceti cat de mici sau de mari doriti, lasand aproximativ 3 cm distanta intre ele pentru a nu se lipii cand se vor coace.

5. Inainte de a le da la copt stropim cu mana putina apa rece peste ele. Acest pas le va ajuta sa creasca mai mari.

6. Dam eclerele la copt la 210 grade Celsius pentru fix 1 ora. In acest timp nu deschidem usa cuptorului. Cand sunt coapte eclerele sunt aurii si se desprind usor de pe tava. Lasam eclerele sa se raceasca. Intre timp ne vom ocupa de crema de vanilie.

Ingrediente pentru crema de vanilie:
600 de ml de lapte
1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
80 de grame de faina
2 oua
80 de grame de zahar

7. Intr-un bol care este pe baie de aburi punem ouale si zaharul si le omogenizam. Apoi, punem faina si o incorporam si pe ea. Punem laptele si pastaia de vanilie.

8. Amestecam continuu pana cand crema s-a ingrosat, aproximativ 25-30 de minute.

9. Transferam crema in alt bol pentru a se raci mai repede.

10. Cat timp crema se raceste taiem eclerele in doua cu un cutit, cu grija sa nu le rupem.

11. Apoi, batem 500 de ml de frisca cu mixerul.

12. Cand avem crema racita putem umple eclerele. Eu am transferat crema si frisca in posuri pentru a le umple mai usor, dar, bineinteles, puteti face asta si cu o lingura.

13. Umplem jumatatile de eclere cu crema de vanilie, apoi cu frisca, iar la urma punem celelalte jumatati deasupra. Le dam cu putin zahar pudra deasupra, iar eclerele sunt gata!

       Ati vazut ca nu se fac decloc greu. Facem un aluat simplu, o crema si mai usoara si batem o frisca, apoi le punem pe cele trei impreuna.
       Din aceasta reteta eu am facut 16 eclere de marime medie. Va provoc sa le faceti si voi cat mai repede pentru a vedea cat sunt de bune.

Va doresc POFTA BUNA!