Cartofi Frantuzesti - Reteta video

       Astazi vom face Cartofi Frantuzesti. Aceasta este o reteta pe care o fac de multi ani. Imi place ca se fac usor si rapid, in special in zilele cand vin obosita de la serviciu si nu am energia necesara pentru un preparat complicat. Are un gust foarte bun si este o mancare cremoasa.

Ingrediente:
1 kg si jumatate de cartofi
6 oua
250 de grame de salam
200 de grame de branza sarata

Ingrediente pentru sos:
250 de grame de smantana
2 oua
sare si piper dupa gust

1. Intr-o oala umpluta pe jumate cu apa punem o lingurita de sare, apoi punem cartofii si ii lasam sa fiarba. Ii fierbem cu tot cu coaja pentru un gust mai bun.

2. Cand cartofii sunt pe jumate fierti punem si ouale la fiert, peste ei. Mai lasam sa fiarba 5-7 minute, apoi oprim focul.

3. Intre timp ce cartofii fierb, ne vom ocupa de sos. Intr-un bol punem ouale si le batem usor cu o furculita. Apoi, adaugam smantana si sare si piper dupa gust. Le omogenizam bine. Cand puneti sare trebuie sa tineti cont si de cat de sarata este branza.

4. Acum curatam cartofii si ouale.

5. Apoi, incepem sa cladim mancarea. Intr-o forma rezistenta la cuptor cu dimensiunea de 25x8 cm, unsa cu putin ulei, punem primul strat, care este format din cartofi, pe care ii taiem rondele. Peste, punem un strat de salam, 2 oua pe care le taiem si le intindem peste toata suprafata formei, iar ultimul strat este format din branza sarata pe care o dam prin razatoare. Continuam cu cartofi, salam, oua si branza sarata inca de doua ori. Ultimul strat trebuie sa fie cartofi.

6. Punem sosul facut mai devreme peste cartofi.

7. Dam cartofii la cuptorul cu microunde pentru 25 de minute. Daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde, ii puteti pune si intr-un cuptor normal, dar la microunde este mai usor.
       Cand sunt gata, cartofii frantuzesti pot fi serviti. Priviti ce bine arata. Nu sunt deloc uscati, din contra, sunt cremosi si suculenti datorita sosului.
       Va recomand sa ii faceti si voi cat mai repede pentru a vedea cat sunt de buni.

Va doresc POFTA BUNA!