Tort cu Finetti - Reteta video

       Astazi vom face un Tort cu Finetti. Acesta este un tort simplu, cu un singur blat, nu necesita fierberea unei creme, si, totusi este un tort plin de crema si este foarte bine insiropat.

Ingrediente:
6 albusuri
6 galbenusuri
6 linguri de faina
6 linguri de zahar

1. Vom incepe prin a pune albusurile intr-un bol. Le batem spuma cu mixerul. Cand sunt bine spumate incepem sa adaugam zaharul treptat, mixand bine dupa fiecare adaos.

2. Apoi, adaugam galbenusurile si faina. Le incorporam in amestec. Dam blatul la copt la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand devine auriu deasupra, iar daca infingem o scobitoare in mijloc, ea iese curata.

3. Cand blatul este copt, il scoatem din tava si il impartim in trei foi egale. Blatul meu are 37 de cm lungime, asa ca il voi imparti in trei foi de 12,3 cm. Apoi, il lasam deoparte, intre timp ce ne vom ocupa de crema.

Ingrediente pentru a umple tortul:
500 de ml de frisca lichida
400 de grame de finetti
100 de ml de suc de visine din compot
100 de grame de gem de caise

4. Intr-un bol punem frisca si o batem cu mixerul. Apoi, o impartim in doua. O jumatate o lasam asa, iar in cealalta punem gemul de caise. Il incorporam in frisca cu un tel.

5. Acum incepem sa cladim tortul. Pe o tava punem prima parte de blat si o insiropam bine cu sucul de visine. Peste punem 150 de grame de finetti si il intindem uniform. Punem cea de-a doua foaie de blat, o insiropam si pe ea. Apoi, punem frisca cu gemul de caise si o intindem si pe ea uniform. Peste punem ultima foaie si o insiropam. Imbracam tortul in restul de finetti. Nu va faceti griji daca nu va arata perfect, pentru ca blatul este foarte bine insiropat si finetti se va intinde greu, dar vom mai pune frisca peste si nu va arata urat.

6. Peste finetti punem frisca si o intindem cat mai frumos posibil. Am ales sa il ornez cu inca putina frisca colorata cu cacao si sticks-uri de ciocolata.

       Are un gust dulce de la finetti si un gust dulce-acrisor de la gemul de caise. Blatul este foarte bine insiropat si pufos cu gust de visine. Un tort cu multe arome, dar care merg perfect impreuna.

Va doresc POFTA BUNA!