Astazi
vom face Paine cu ulei aromat umpluta cu cascaval. O reteta diferita
de paine, dar mult mai buna decat painea obisnuita. Se face foarte
usor, este umpluta cu cascaval,apoi data printr-un ulei aromat cu
usturoi si patrunjel.
Ingrediente
pentru aluat:
400
de ml de apa calduta
600
de grame de faina
1
lingurita de sare
25
de grame de drojdie proaspata
1
lingurita de zahar
1.Vom
incepe cu maiaua. Intr-un bol punem apa, drojdia, zaharul si 5
linguri cu varf de faina. Cu un tel amestecam bine pana cand totul
s-a omogenizat, apoi lasam maiaua sa stea pentru 10 minute. In acest
timp drojdia se va activa si va forma mici bule de aer pe suprafata.
2. Apoi,
adaugam restul de faina treptat peste care punem si sarea. Nu o punem
direct peste drojdie pentru ca nu vrem sa o dezactivam si sa nu ne
mai creasca painea. Incepem sa framantam cu o lingura de lemn,
adaugand faina doar daca mai este nevoie.
3. Cand
aluatul devine prea greu de framantat cu lingura, il rasturnam pe
blatul de lucru fainat si continuam sa il framantam cu mana pentru
inca 5-7 minute. Mai presaram faina doar daca mai e nevoie pentru a
nu se lipi.
4. Formam
aluatul intr-o bila, apoi il punem intr-un bol uns cu ulei. Lasam
aluatul la dospit acoperit cu un prosop de bucatarie la loc caldut
pentru 1 ora.
5. Intre
timp ce dospeste noi ne vom ocupa de uleiul aromat.
Ingrediente
pentru umplutura si uleiul aromat:
200
de grame de cascaval taiat cubulete
100
de ml de ulei
1
jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt
1
catel de usturoi mai mare ras
1
jumatate de lingurita de sare
6. Intr-un
bol punem uleiul, patrunjelul, usturoiul si sarea. Amestecam bine cu
o lingura.
7. Cand
aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru fainat si il apasam
usor cu mainile pentru a scoate aerul.
8. Impartim
aluatul in 15 bucati egale, apoi le formam in bile, aproximativ cat o
mandarina.
9. Luam
pe rand cate o bucata de aluat, o aplatizam in palma, punem o bucata
de cascaval, apoi il sigilam bine inauntru si rulam alutul in palme
pentru a forma o bila. Facem la fel cu toate bucatile de aluat.
10. Cand
le avem formate pe toate, le trecem pe rand prin uleiul aromat, apoi
le punem intr-o forma de chec.
11. Punem
bilele pe doua randuri cate 5, apoi pe mijlocul primelor doua pe
ultimele 5.
12. Mai
lasam painea la dospit 10 minute.
13. Dam
painea la copt la 210 grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de
minute, sau pana cand devine aurie deasupra.
Priviti
cat de usor se desprinde painea. Iar despre cascavalul care curge
dinauntru nici nu exista cuvinte.
O
paine minunat de gustoasa. Este foarte aromata si poate fi servita ca
atare sau cu orice fel de mancare preferati.
Va
doresc POFTA BUNA!