Paine cu Ulei Aromat umpluta cu Cascaval - Reteta video

       Astazi vom face Paine cu ulei aromat umpluta cu cascaval. O reteta diferita de paine, dar mult mai buna decat painea obisnuita. Se face foarte usor, este umpluta cu cascaval,apoi data printr-un ulei aromat cu usturoi si patrunjel.

Ingrediente pentru aluat:
400 de ml de apa calduta
600 de grame de faina
1 lingurita de sare
25 de grame de drojdie proaspata
1 lingurita de zahar

1.Vom incepe cu maiaua. Intr-un bol punem apa, drojdia, zaharul si 5 linguri cu varf de faina. Cu un tel amestecam bine pana cand totul s-a omogenizat, apoi lasam maiaua sa stea pentru 10 minute. In acest timp drojdia se va activa si va forma mici bule de aer pe suprafata.

2. Apoi, adaugam restul de faina treptat peste care punem si sarea. Nu o punem direct peste drojdie pentru ca nu vrem sa o dezactivam si sa nu ne mai creasca painea. Incepem sa framantam cu o lingura de lemn, adaugand faina doar daca mai este nevoie.

3. Cand aluatul devine prea greu de framantat cu lingura, il rasturnam pe blatul de lucru fainat si continuam sa il framantam cu mana pentru inca 5-7 minute. Mai presaram faina doar daca mai e nevoie pentru a nu se lipi.

4. Formam aluatul intr-o bila, apoi il punem intr-un bol uns cu ulei. Lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop de bucatarie la loc caldut pentru 1 ora.

5. Intre timp ce dospeste noi ne vom ocupa de uleiul aromat.

Ingrediente pentru umplutura si uleiul aromat:
200 de grame de cascaval taiat cubulete
100 de ml de ulei
1 jumatate de legatura de patrunjel tocat marunt
1 catel de usturoi mai mare ras
1 jumatate de lingurita de sare

6. Intr-un bol punem uleiul, patrunjelul, usturoiul si sarea. Amestecam bine cu o lingura.

7. Cand aluatul a crescut il rasturnam pe blatul de lucru fainat si il apasam usor cu mainile pentru a scoate aerul.

8. Impartim aluatul in 15 bucati egale, apoi le formam in bile, aproximativ cat o mandarina.

9. Luam pe rand cate o bucata de aluat, o aplatizam in palma, punem o bucata de cascaval, apoi il sigilam bine inauntru si rulam alutul in palme pentru a forma o bila. Facem la fel cu toate bucatile de aluat.

10. Cand le avem formate pe toate, le trecem pe rand prin uleiul aromat, apoi le punem intr-o forma de chec.

11. Punem bilele pe doua randuri cate 5, apoi pe mijlocul primelor doua pe ultimele 5.

12. Mai lasam painea la dospit 10 minute.

13. Dam painea la copt la 210 grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de minute, sau pana cand devine aurie deasupra.
       Priviti cat de usor se desprinde painea. Iar despre cascavalul care curge dinauntru nici nu exista cuvinte.
       O paine minunat de gustoasa. Este foarte aromata si poate fi servita ca atare sau cu orice fel de mancare preferati.

Va doresc POFTA BUNA!