Salata cu Piept de Pui si Sos Frantuzesc - Reteta video

       Astazi vom face Salata cu piept de pui si sos frantuzesc. Aceasta este o salata pe care o ador si o fac mereu. Imi place gustul fresh pe care il are de la rosii, ardei, salata verde si ceapa verde. Trebuie sa o incercati si voi pentru ca se face foarte usor, iar gustul este fenomenal.

Ingrediente pentru salata:
250 de grame de salata verde
150 de grame de ardei rosu taiat julien
250 de grame de rosii taiate felii subtiri
20 de grame de codite de ceapa verde taiate marunt
1 legatura de patrunjel verde tocat
2 linguri de ulei
300 de grame de piept de pui sau de curcan taiat cubulete
sare si piper dupa gust

Ingrediete pentru sosul frantuzesc:
150 de grame de smantana
100 de ml de ulei
50 de grame de mustar
sare si piper dupa gust
1 lingurita de otet

1. Incepem cu sosul frantuzesc. Peste ulei punem mustarul. Amestecam cu o lingura. Punem sare si piper dupa gust si continuam sa amestecam pana cand mustarul a cuprins tot uleiul si seamana cu o maioneza.

2. Punem sosul peste smantana, adaugam si otetul si amestecam pana cand totul este bine omogenizat. Il lasam deoparte pana cand prajim pieptul de pui.

3. Intr-o tigaie punem cele 2 linguri de ulei si pieptul de pui. Il prajim, amestecand din cand in cand.

4. Cand si-a schimbat culoarea condimentam cu sare si piper. Il mai gatim pana cand se rumeneste. 

5. Apoi, punem sosul frantuzesc peste el si mai gatim totul timp de 1 minut, amestecand din cand in cand.

6. Peste salata verde punem rosiile, ceapa verde, ardeiul, patrunjelul verde si pieptul de pui cu sos. Amestecam totul bine.

7. Gustam si daca mai este nevoie mai condimentam cu putina sare.
       O salata foarte delicioasa. Ati vazut ca se face foarte usor. Priviti cat de bine arata. Este atat de colorata. Sosul acesta frantuzesc este foarte bun si face dintr-o salata simpla, una foarte sofisticata si delicioasa.

Va doresc POFTA BUNA!