Salam de Biscuiti - Reteta video

       Astazi vom face Salam de Biscuiti. O reteta cu care am copilarit. Imi amintesc cum o priveam pe mama facand aceasta prajitura. Nu conteaza cat timp a trecut de atunci si de cat de sofisticate au devenit deserturile, pentru mine aceasta prajitura este mereu la fel de delicioasa.

Ingrediente:
300 de grame de biscuiti macinati
300 de grame de biscuiti rupti bucati
300 de grame de zahar
2 linguri de cacao
125 de grame de unt
200 de ml de lapte fierbinte
20 de ml de esenta de rom

1. Punem biscuitii rupti, zaharul si laptele intr-un bol. Daca doriti puteti pune mai putin zahar. Lasam biscuitii sa se inmoaie si zaharul sa se topeasca 2-3 minute.

2. Apoi, punem biscuitii macinati, cacao, untul pe care l-am lasat sa se inmoaie la temperatura camerei si esenta de rom. Incepem sa framantam salamul cu o lingura de lemn. Daca doriti puteti pune si stafide sau rahat.

3. Cand vedem ca incepe sa se lege compozitia continuam sa framantam cu mana pana cand totul este bine omogenizat.

4. Punem compozitia pe o folie alimentara si ii dam forma de salam. Il lasam invelit in folie sa stea in frigider pentru 2-3 ore.

5. Cand salamul s-a intarit, il scoatem din folie si il trecem prin nuca macinata sau biscuiti macinati, apoi il putem felia si servi.
       Priviti ce bine arata cu bucatile de biscuiti intregi. Are aroma de rom si ciocolata, se face in 10 minute si este perfect atunci cand avem pofta de ceva dulce rapid.

Va doresc POFTA BUNA!