Paine cu Usturoi si Rozmarin - Reteta video

       Astazi vom face Paine cu usturoi si rozmarin. O paine pufoasa cu bucati de usturoi prajit in ulei de masline si rozmarin. Se poate servi simpla sau langa orice fel de mancare doriti.

Ingrediente pentru umplutura:
10 catei de usturoi
1 lingura de rozmarin
50 de ml de ulei de masline
sare si piper dupa gust

1. Intr-o tava punem usturoiul, rozmarinul, sare, piper si uleiul de masline. Le amestecam pana cand tot usturoiul este acoperit de mirodenii.

2. Dam tava la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 35 de minute, sau pana cand usturoiul s-a rumenit.

3. Cand este gata il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca. Acum ne vom ocupa de aluat.

Ingrediente pentru aluat:
700 de ml de apa calduta
1 kg si 150 de grame de faina
1 lingurita de sare
25 de grame de drojdie proaspata

4. Intr-un bol punem apa, drojdia si aproximativ 250 de grame de faina. Amestecam bine cu un tel, apoi lasam maiaua sa stea 10 minute. In acest timp drojdia se va activa si va forma mici bule de aer pe suprafata.

5. Apoi, continuam sa adaugam faina, peste care punem si sarea si incepem sa framantam aluatul. Nu adaugam toata faina deodata, pentru ca s-ar putea sa nu avem nevoie chiar de toata. Secretul unei paini reusite sta in framantat. Cu cat framantam mai mult, cu atat va fi mai buna. Continuam sa adaugam faina daca aluatul este lipicios.

6. Cand nu se mai lipeste de bol il scoatem pe blatul de lucru fainat si continuam sa-l mai framantam putin pana cand il formam intr-o bila.

7. Punem inapoi aluatul in bolul fainat unde il lasam acoperit sa dospeasca la loc caldut pentru aproximativ 1 ora.

8. Cand aluatul a dospit il rasturnam pe blatul de lucru fainat si il aplatizam usor cu mainile.

9. Punem usturoiul gatit si racit peste paine impreuna cu putin din uleiul de masline si rozmarin. 

10. Impaturam usturoiul in paine si il formam din nou intr-o bila.

11. Punem painea intr-o forma rotunda unsa cu ulei si o mai stropim cu putin ulei si rozmarin deasupra. Mai lasam painea sa creasca 10-15 minute intre timp ce se incalzeste cuptorul.

12. Dam painea la copt la 200 de grade Celsius pentru 1 ora. Cand este coapta ea este rumenita frumos deasupra.

13. O scoatem din tava si o lasam sa se raceasca 10 minute. Apoi, o putem felia. Priviti cum arata inauntru! Si nici nu va puteti imagina cum miroase! Bucataria mea miroase divin a rozmarin si usturoi! Painea este foarte pufoasa, iar usturoiul din ea este gatit perfect si este cremos.
       Painea aceasta nu trebuie sa lipseasca de pe masa voastra de sarbatori. Va veti impresiona toti invitatii cu ea!

Va doresc POFTA BUNA!