Sarmale de Post - Reteta video

       Astazi vom face Sarmale de Post. Eu fac mereu aceasta reteta, chiar si atunci cand nu este post. Este adorata de toti membrii familiei, in special de fratele meu. Incercati si voi aceasta varianta de sarmale de post chiar astazi si va asigur ca nu veti regreta.

Ingrediente pentru sarmale:
40-50 de frunze de varza
150 de grame de pastarnac ras
250 de grame de morcov ras
100 de grame de orez
250 de grame de ceapa rasa
100 de grame de ciuperci din conserva tocate marunt
50 de grame de stafide
5 linguri de ulei
50 de grame de soia granule
si cate o jumatate de lingurita de: piper, sare si condiment de sarmale.

1. Vom incepe prin a cali legumele. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, morcovul si pastarnacul. Condimentam cu putina sare pentru a le ajuta sa se inmoaie. Le tinem pe foc aproximativ 5 minute, pana cand s-au inmuiat, amestecand continuu cu o lingura de lemn, apoi oprim focul.

2. Intr-un bol punem legumele calite, stafidele, ciupercile, soia, orezul, sare, piper si condimentul pentru sarmale. Le amestecam bine cu o lingura de lemn pana cand totul este bine omogenizat. Apoi, gustam si daca mai e nevoie mai condimentam. Eu am mai pus putin piper si umplutura este gata!

3. In cratita in care vom fierbe sarmalele punem pe fund cateva frunze de varza. Acum incepem sa formam sarmalele. Pe fiecare frunza punem aproximativ o lingura de umplutura. Varza mea este dulce, pe care am oparit-o pentru a face frunzele mai moi, dar bineinteles ca puteti folosi si varza murata. Din intreaga compozitie am facut 50 de sarmale, dar tineti cont ca numarul lor depinde de cat de mici sau de mari le faceti.

4. Dupa ce am aranjat toate sarmalele in cratita, le acoperim cu frunze de varza. Noi vom fierbe sarmalele in bulion.

Ingrediente pentru bulionul in care le vom fierbe:
500 de ml de bulion
500 de ml de apa
1 lingura de zahar
1 jumatate de lingurita de sare

5. Intr-un bol punem bulionul, apa, zaharul si sarea. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand zaharul s-a topit. Daca nu aveti bulion de casa, asa cum am eu, puteti folosi si pasta de rosii, dar in loc de 500 de ml de apa, va trebui sa puneti 1 litru.

6. Punem bulionul peste sarmale, apoi punem capacul si le punem pe foc. Din momentul in care incep sa fiarba, le tinem pe foc 1 ora.
       Sarmalele sunt gata! Eu le-am servit langa o portie de mamaliga. Priviti cat de bine sunt fierte! Varza ti se topeste in gura!
Au un gust dulce de la stafide, morcovi si bulion. Sunt pur si simplu perfecte!

Va doresc POFTA BUNA!