Coltunasi cu Crenvursti si Sos de Mustar cu Miere - Reteta video

      Astazi vom face Coltunasi cu Crenvursti si Sos de Mustar cu Miere. Crenvursti intr-un aluat pufos impreuna cu un sos dulce-acrisor de miere si mustar. O reteta perfecta pentru pachet, pentru cina, o gustare sau un aperitiv. Sunt mult mai buni decat cei in foietaj, pentru ca nu contin atata grasime si sunt foarte pufosi datorita aluatului dospit.

Ingrediente:
500 de grame de faina
300 de ml de apa calduta
25 de grame de drojdie proaspata
3 linguri de ulei
1 lingurita de sare
10-12 crenvursti (eu am folosit de pui)

1. Intr-un bol punem apa calduta, drojdia, faina, peste care punem si sarea si incepem sa framantam aluatul cu o lingura de lemn.

2. Cand aluatul a inceput sa se formeze punem si uleiul.

3. Atunci cand aluatul devine prea greu de framantat cu lingura, continuam sa-l framantam cu mana. Adaugam treptat faina.

4. Rasturnam aluatul pe blatul de lucru fainat si il mai framantam 5 minute, dupa care il formam intr-o bila.

5. Punem aluatul inapoi in bolul in care l-am facut, unde il lasam acoperit sa dospeasca la loc caldut pentru o jumatate de ora. Intre timp noi ne vom ocupa de sosul de mustar si miere.

Ingrediente pentru sosul de mustar si miere:
70 de grame de maioneza
1 lingura de mustar
1 lingurita de miere
si cate o jumatate de lingurita de: piper si boia dulce de ardei

6. Intr-un bol punem maioneza, mustarul, mierea si condimentele. Amestecam cu o lingura pana cand totul este bine omogenizat.

7. Punem sosul in frigider pana cand terminam si coltunasii.

8. Cand a crescut aluatul il scoatem pe blatul de lucru fainat si il intindem cu sucitorul pana cand are jumatate de cm grosime.

9. Taiem aluatul in 10-12 fasii, dupa dimensiunea crenvurstilor. Punem cate un crenvurst pe fiecare bucata de aluat si ii sigilam bine inauntru.

10.Cand ii avem formati pe toti, ii prajim in 500 de ml de ulei fierbinte. Punem cate unul in ulei pe rand, pentru ca sunt mari si nu vrem sa scadem temperatura uleiului.

11. Ii scoatem pe servetele de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
       Priviti cum arata! Aluatul este crocant la suprafata si pufos la interior. Este gatit perfect si are un gust nemaipomenit impreuna cu sosul de miere si mustar.

Va doresc POFTA BUNA!