Salata de Boeuf - Reteta video

       Astazi vom face Salata de Boeuf. Acesta este un preparat care nu lipseste de pe masa noastra de sarbatori. In mod normal se face cu carne de vita, de unde ii vine si numele, boeuf, insemnand vita, dar eu prefer sa o fac cu piept de pui. Indiferent de ce contine, aceasta salata este mereu delicioasa.

Ingrediente pentru salata:
350 de grame de cartofi fierti
250 de grame de mazare fiarta
200 de grame de morcovi fierti
250 de grame de piept de pui fiert
150 de grame de castraveti murati
sare si piper dupa gust

1. Incepem prin a toca toate legumele si pieptul de pui cubulete. Eu am fiert cartofii, morcovii si pieptul de pui cu ceapa, patrunjel si frunze de patrujel, iar din apa rezultata am facut supa.
Le tocam cat mai mic posibil.

2. Cand le avem tocate pe toate le punem intr-un bol mai mare. Castravetii ii stoarcem bine in mana pentru a elimina din zeama care este prea acrisoara si nu i-ar da un gust foarte bun salatei noastre. Acum lasam toate legumele deoparte, intre timp ce vom face maioneza.

Ingrediente pentru maioneza:
2 galbenusuri
400 de ml de ulei
2 linguri de mustar
putina sare

3. Intr-un bol punem galbenusurile, mustarul, sare si ulei. Incepem sa amestecam cu o lingura de lemn turnand uleiul in fir subtire. Important este sa miscam lingura intr-o singura directie, pentru a nu taia maioneza. Continuam sa punem uleiul, amestecand bine, pana cand l-am terminat de incorporat pe tot.

4. Punem maioneza peste legumele tocate si pieptul de pui. Pastram aproximativ 2 linguri din ea pentru decor.

5. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine pana cand totul este omogenizat.
       Salata este gata! Priviti cat este de colorata! Gustul este mult mai bun cu maioneza de casa. Nu va lasati intimidati, maioneza se face usor si este mult mai buna decat cea din comert.
       Aceasta salata de boeuf este nemaipomenit de buna! Trebuie sa o faceti si voi pentru masa de sarbatori!

Va doresc POFTA BUNA!