Tort Kinder (Fara coacere) - Reteta video


       Astazi vom face Tort Kinder. Facut dintr-o crema pufoasa din ciocolata alba, frisca si bucati de ciocolata kinder, acest tort nu doar ca este foarte delicios, dar are si forma ciocolatei kinder.

Ingrediente:
1 litru de smantana pentru frisca neindulcita
400 de grame de ciocolata alba
12 foi de gelatina
150 de grame de ciocolata kinder

1. Intr-o cratita punem smantana si o lasam sa fiarba. Cand fierbe punem ciocolata alba si amestecam pana cand e topita. Apoi, punem foile de gelatina si mai tinem totul pe foc maxim 1 minut, cat sa se topeasca si gelatina.

2. Punem crema in bolul unui mixer si mixam aproximativ 20 de minute, pana cand se raceste complet. Daca ar fi sa o lasam sa se raceasca fara sa o mixam, crema s-ar intari.

3. Intre timp noi vom toca ciocolata kinder marunt, pentru a o avea pregatita atunci cand crema va fi rece.

4. Peste crema rece punem bucatile de ciocolata kinder si le incorporam cu o spatula.

5. Acum vom pregati forma. Rulam o bucata de folie de aluminiu si o bagam intr-un tub de la o rola de servetele. Invelim rola in foie alimentara si o punem intr-o tava pentru chec acoperita tot cu folie. In total vom avea nevoie de 3 tuburi pe fundul formei.

6. Punem toata crema in forma pregatita si o nivelam deasupra.

7. Dam tortul la congelator pentru 1 ora.

8. Cand tortul s-a intarit il scoatem din forma si luam folia jos. Cu un cutit scoatem tuburile cu grija din tort.
Acum ne vom ocupa de glazura.

Ingrediente pentru glazura:
200 de ml de smantana pentru frisca neindulcita
300 de grame de ciocolata amaruie sau de lapte

9. Intr-o cratita punem smantana si o lasam sa fiarba. Cand fierbe punem ciocolata in ea si amestecam pana se topeste.

10. Lasam glazura sa se raceasca 15-20 de minute, dupa care incepem sa glazuram tortul. Eu am pus hartie de jur-imprejurul tortului pentru a nu murdari tava.

11. Cu o spatula intindem glazura pe tort. Dupa ce l-am acoperit in intregime in glazura il dam 10 minute la congelator.

12. Cand primul strat de glazura s-a intarit, continuam sa mai punem glazura, pana cand nu se mai vede crema alba. Il nivelam cat de bine putem, apoi luam hartia jos si tortul este gata!
      O ciocolata kinder giganta! Arata apetisant, nu-i asa? Priviti cum arata inauntru! Crema fina de ciocolata alba este plina de bucati de ciocolata kinder. Acesta este un tort dulce si dupa cum puteti vedea cat de repede s-a mancat, va puteti da seama ca este si foarte bun.

Va doresc POFTA BUNA!