Foi Pufoase cu Ciocolată

Astăzi vom face Foi pufoase cu ciocolată. Mama mea face foarte des această prăjitură pentru că se face foarte repede, este dulce și pufoasă.

Ingrediente pentru foi:
200 de grame de zahăr
250 de grame de făină
5 linguri de ulei
4 gălbenușuri
100 de ml de lapte
4 albușuri
7 grame de amoniu


    Într-un bol punem gălbenușurile și le frecăm cu o lingură de lemn adăugând uleiul treptat ca la maioneză.

    Intr-un alt bol punem albușurile și le batem spuma cu un mixer. Când sunt bine spumate începem să adăugăm zahărul treptat, mixand continuu.

    Apoi, adăugăm gălbenușurile frecate mai devreme cu ulei, laptele, amoniul și făina. Omogenizăm totul bine cu o spatulă.

    Vom împărți compoziția obținută în trei pentru a face trei foi. Punem o parte din compoziție în tava unsă și tapetată cu hârtie de copt și o întindem uniform. O dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când devine aurie deasupra. Continuăm să facem la fel și cu celelalte două foi.

    Când este coaptă o scoatem din tavă și o întoarcem invers pentru a lua hârtia de copt jos. Trebuie să facem acest pas cât este încă caldă pentru a nu se rupe. Apoi, o lăsăm deoparte.

    Când avem coapte toate cele trei foi ne putem ocupa de cremă.

Ingrediente pentru cremă:
600 de ml de lapte
două budinci de ciocolată
250 de grame de zahăr


    Intru-un bol punem praful pentru budincă, zahărul și câteva linguri de lapte. Amestecam cât sa obținem o pastă omogenă.

    Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă. Când fierbe punem amestecul pentru budincă în el și amestecăm continuu până când se îngroașă.

    Cât budinca este încă caldă umplem foile. O împărțim în două și umplem cele trei foi. Lăsăm prăjitura să stea aproximativ o oră cât să se întărească budinca și să se înmoaie foile. La final presărăm zahăr pudră deasupra.

    Prăjitura este gata și poate fi servită. Priviți cât de bine arată! Foile au crescut de la amoniu și sunt foarte pufoase, iar budinca este dulce și cremoasă.

    Vă doresc POFTĂ BUNĂ!