Tartă cu Banane și Caramel

Astăzi vom face Tartă cu Banane și Caramel. Are o crustă aromată făcută din fulgi de ovăz și zahăr brun, banane, caramel și frișcă. Nici nu vă puteți imagina ce gust bun are.

Ingrediente pentru crustă:
100 de grame de fulgi de ovăz
150 de grame de făină neagră
1 ou
175 de grame de unt rece tăiat cubulețe
50 de grame de zahăr brun
un praf de sare
jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu


    Începem prin a face crusta într-un robot de bucătărie. Punem fulgii de ovăz, făină neagră, zahărul brun, praful de sare și bicarbonatul de sodiu. Mixăm totul până când toți fulgii de ovăz sunt mărunțiți. Apoi adăugăm untul și mixăm până când s-a încorporat bine și el. La final adăugăm oul și mixăm până când avem aluatul format.

    Punem aluatul pe blatul făinat și îl formăm într-un disc. Îl întindem cu sucitorul pe o hârtie de copt, pentru a fi mai ușor de transportat în forma de tartă.

    Îl punem în forma de tartă și îl aranjăm bine, iar cu un cuțit tăiem excesul de aluat. Dacă doriți din aluatul rămas puteți face fursecuri.

    Peste aluat punem hârtie de copt, iar peste ea punem boabe de fasole. Acest lucru ajută ca aluatul să nu crească prea mult iar ca baza să rămână plată. Eu păstrez aceste boabe într-o cutie și le refolosesc ori de câte ori am nevoie.

    Dăm crusta la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când devine aurie, apoi o lăsăm să se răcească complet.

Ingrediente pentru umplutură:
250 de ml de frișcă lichidă
2 banane
350 de grame de caramel


    Peste crusta răcită aranjăm felii de banane. Peste banane punem tot caramelul și îl întindem uniform. Rețeta de caramel o găsiți pe canalul meu (Caramel de casa), sau dacă doriti sa il faceti din lapte condensat fiert, in reteta tortului meu de caramel va arat cum.

    Într-un bol punem frișca și o batem spumă. Cu un poș punem frișca peste tartă. Mie nu mi-a plăcut primul model, asa ca am schimbat vârful de la poș, am luat frișca jos și am continuat.

    Tarta este gata și poate fi servită imediat. Priviți cât de bine arată! Crusta aurie este învelită în caramel, banane și frișcă. Este o prăjitură foarte dulce și cremoasă.

    Vă doresc POFTĂ BUNĂ!