Prăjitură Fragedă cu Dovleac

Astăzi vom face prăjitură fragedă cu dovleac. Nu există toamnă în care să nu se simtă mirosul de dovleac copt la mine în bucătărie. Această prăjitură are un aluat foarte fraged care se face ușor și o umplutură cremoasă de dovleac.

Ingrediente pentru aluat:
600 de grame de făină
300 de grame de unt
200 de grame de zahăr
3 gălbenușuri
aproximativ 70-100 de ml de lapte
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  
    Intr un bol punem făina și untul. Cu mâna sfărâmăm bine untul în făină. Apoi, adăugăm bicarbonatul de sodiu, zahărul, gălbenușurile și laptele puțin câte puțin. Incepem să frământăm aluatul. Nu adăugăm tot laptele deodată pentru că s-ar putea să nu avem nevoie chiar de tot. Important este ca aluatul să fie legat și să nu mai fie lipicios.

    Punem aluatul format pe folie alimentară și îl dam la frigider pentru aproximativ 30 de minute cât timp ne vom ocupa de umplutură.

Ingrediente pentru umplutură:
1.5 kg de dovleac razuit
200 de grame de zahăr
  
    Punem dovleacul într-o tigaie. Il călim pentru aproximativ 5 minute cât să se înmoaie, amestecând din când în când în el cu o lingură de lemn.

    Când dovleacul s-a înmuiat adăugăm zahărul și mai ținem totul pe foc până când lichidul scade. Dacă doriți puteți adăuga o linguriță de scorțișoară în acest moment, eu am preferat să nu pun pentru a păstra culoarea portocalie a dovleacului.

    Cât timp dovleacul se răcește puțin scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în două bucăți egale. Intindem prima jumătate de aluat între două hârtii de copt cu un sucitor.

    Punem prima foaie cu tot cu hârtia de copt în tava în care vom coace prajitura. Peste ea punem dovleacul și îl întindem uniform.

    Intindem și cea de-a doua jumătate de aluat tot între două hârtii de copt. O rulăm pe sucitor presărând făină pentru a nu se lipi, apoi o punem peste prăjitură.

    Înțepăm prăjitura din loc în loc cu o furculiță, apoi o dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute sau până când devine aurie deasupra.

    Când este gata o lăsăm să se răcească 10 minute, apoi o putem tăia și servi. Presărăm puțin zahăr pudră deasupra.

    Priviți cât de bine arată umplutura! Foile sunt foarte fragede iar dovleacul și-a păstrat acea culoare frumoasă. O prăjitură pe care trebuie neapărat să o incercați și voi.

Vă doresc POFTA BUNA!