Cosulețe cu Budincă

Astăzi vom face Coșulețe cu Budincă. Aceasta este o rețetă simplă, dar foarte aspectuoasă. Avem o crustă fragedă umpluta cu trei arome diferite de budincă.

Ingrediente pentru aluat:
500 de grame de făină
250 de grame de unt
200 de grame de zahăr
50 ml de lapte
2 gălbenușuri
5 grame de praf de copt


    Într-un bol punem făina și untul. Cu mâna sfărâmăm bine untul în faina. Apoi, adăugăm gălbenușurile, praful de copt, zahărul și laptele puțin câte puțin până când avem aluatul format. Nu adăugăm tot laptele deodată pentru că s-ar putea să nu avem nevoie chiar de tot. Important este ca aluatul să fie format și să nu mai fie lipicios.

    Pentru a forma coșulețele luăm câte o bilă din aluat și o presăm intr-o formă pentru brioșe. Nu punem prea mult aluat în forme pentru că ne va trebui loc pentru a le umple cu budinca.
    Continuăm să facem la fel până când terminăm tot aluatul. Eu am două dimensiuni de forme pentru brioșe, așa că am făcut 20 mai mici și 15 mai mari din întreaga cantitate.

    Când sunt coapte le scoatem din formă și le lăsăm la răcit, între timp ce ne vom ocupa de umplutura.

Ingrediente pentru budinci:

300 de ml de lapte + 100 de grame de zahăr + o budinca de căpșuni
300 de ml de lapte + 100 de grame de zahăr + o budinca de vanilie
300 de ml de lapte + 100 de grame de zahăr + o budinca de ciocolata


    Pentru început vom face pasta pentru budinci. Intr-un bol punem praful pentru budinca de ciocolata, zahărul și 3-4 linguri de lapte. Omogenizăm bine. Continuăm cu budinca de căpșuni, apoi cu cea de vanilie.

    Restul de lapte îl punem într-o cratiță și îl lăsăm să fiarbă. Când fierbe adăugăm budinca de vanilie și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se îngroașă.

    Continuăm să facem la fel și cu celelalte două budinci. Când le avem fierte pe toate trei le lăsăm să se răcească complet.

    Când sunt reci le punem pe rând într-un poș și umplem coșulețele cu cele trei culori diferite.

    Priviți cât de bine arată! Coșulețele sunt foarte colorate, dar au și un gust foarte bun. După câteva ore ele se vor înmuia și vor deveni chiar și mai bune.

    Vă doresc POFTĂ BUNĂ!