Lasagna

Astăzi vom face Lasagna. Eu pur și simplu ador orice fel de mâncare care conține paste. Această rețetă de Lasagna se face foarte repede și este extraordinar de bună.

Ingrediente pentru sosul de carne:
500 de grame de carne tocată
1 ceapă mai mare tocată mărunt
1 morcov mai mare răzuit
4 linguri de ulei de măsline
2 roșii mai mari tăiate cubulețe
2 linguri de pastă de roșii
sare și piper după gust


    Într-o tigaie punem uleiul de măsline, ceapa, morcovul și carnea tocată. Le călim aproximativ 7-10 minute până când carnea isi schimbă culoarea. Apoi condimentăm cu sare și piper după gust. Adăugăm roșiile și pasta de roșii. Mai ținem sosul pe foc până când scade lichidul. Îl lăsăm deoparte între timp ce ne vom ocupa de sosul bechamel.

Ingrediente pentru sosul Bechamel:
700 de ml de lapte
3 linguri de făină
50 de grame de unt
sare și piper după gust


    Într-o cratiță punem untul și il lăsăm să se topească. Apoi, adăugăm faina și o încorporăm bine.     Acum începem să adăugăm laptele treptat în așa fel încât să nu avem cocoloașe. Când terminăm de încorporat tot laptele condimentăm cu sare și piper după gust. Fierbem sosul aproximativ 5 minute amestecând continuu în el, până când se îngroașă.

Ingrediente pentru a asambla lasagna:
sosul de carne făcut mai devreme
350 de grame de mozzarella răzuită
sosul bechamel
200 de grame de foi de lasagna


    Acum vom începe să clădim lasagna. Pentru fiecare strat vom pune sos bechamel, sosul de carne, mozzarella si foi de Lasagna. Eu am făcut 4 straturi in total. Ultimul strat are mozzarella deasupra și nu foi de Lasagna.

    Dăm Lasagna la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute până la o oră, sau până când devine aurie deasupra.

    Priviți cât de bine arată! Foile de lasagna s-au gătit în totalitate, fără să fie nevoie să le fierbem înainte. Această rețetă de Lasagna este foarte cremoasă, suculentă și delicioasă.

    Vă doresc POFTĂ BUNĂ!