Fursecuri cu Gem

Astăzi vom face fursecuri cu gem. Această rețetă de fursecuri a moștenit-o mama de la bunica și obișnuia să ne-o facă des când eram mici. Mi-a amintit mama recent de ea și am zis că ar trebui să o împărtășesc cu voi.

Ingrediente pentru aluat:
200 de grame de untură
400 de grame de făină
200 de grame de zahăr pudra
50-60 ml de lapte
3 gălbenușuri
10 grame de praf de copt
coaja de la o lămâie


    Într-un bol punem făina și untura. Cu mâna sfărâmăm bine untura în făină. Apoi, adaugam gălbenușurile, praful de copt, zahărul pudră, coaja de lămâie și laptele puțin câte puțin. Nu adăugăm tot laptele deodată pentru că s-ar putea să nu avem nevoie chiar de tot. Important este ca aluatul să fie legat și să nu mai fie lipicios.

    Punem aluatul format pe folie alimentară și îl dam la frigider pentru aproximativ jumătate de oră.

    După ce aluatul s-a răcit presaram faina pe blatul de lucru și peste aluat și îl întindem cu un sucitor.
    Cu o formă rotundă mai mică tăiem cercuri din aluat. La jumătate dintre cercuri le mai facem o gaură în mijloc cu un cap de pos. Luăm surplusul de aluat și îl vom reîntinde.

    Punem fursecurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le dăm la copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute sau până când devin ușor rumene deasupra.

Ingrediente pentru umplutură:
300 de grame de gem (al meu e de caise)
200 de grame de zahăr pudră


    Când fursecurile sunt coapte și răcite le umplem cu gemul de caise. La baza vom avea un cerculeț plin iar deasupra unul cu gaura.

    Când sunt umplute le dăm prin zahăr pudra.

    Priviți cât de bine arată! Nu doar că sunt foarte aspectuoase dar au și un gust minunat. A doua zi sunt chiar mai bune după ce s-au înmuiat.

Vă doresc POFTĂ BUNĂ!