Salată Orientală cu Ceapă și Maioneză

Astăzi vom face Salată Orientală cu Ceapă și Maioneză. Aceasta este o rețetă de mâncare care se face foarte repede, perfectă pentru zilele în care venim obosiți de la serviciu. Contine ingrediente pe care le avem deja prin casă, cum ar fi cartofi, ouă și ceapă. Datorită maionezei este foarte cremoasă, iar ceapa îi dă un plus de savoare.

Ingrediente:
2 kg de cartofi cu coajă spălați bine
5 ouă
4-5 cepe roșii mai mici tăiate solzișori
sare și piper după gust

    Într-o cratiță cu apă punem cartofii. Punem puțină sare și lăsăm cartofii să fiarbă aproximativ 20 de minute.

    Peste ceapă punem aproximativ o linguriță de sare și o frecăm cu mâna, apoi o lăsăm să stea până când avem cartofii fierți.

    Între timp ce cartofi fierb noi ne putem ocupa și de maioneză.

Ingrediente pentru maioneză:
500 de ml de ulei
1 gălbenuș
1 linguriță de muștar
un praf de sare

    Într-un bol punem gălbenușul, muștarul și sare. Cu o lingură de lemn amestecăm continuu adăugând uleiul în fir subțire. Ca maioneza să nu se taie este foarte important să nu adăugăm prea mult ulei deodată.

    Când cartofii sunt aproape fierți punem ouăle și le lăsăm și pe ele să fiarbă 5 minute.

    Când avem ouăle și cartofii fierți îi scoatem într-un bol cu apă rece.

    Curățăm cartofii de coajă. Apoi, curățăm și ouăle. Într-un bol tăiem cartofii rondele și ouăle în bucăți mai mici.

    Peste cartofi și ouă adăugăm ceapa sărată, maioneza, sare și piper după gust. Omogenizăm totul bine. Gustăm să vedem dacă mai este nevoie de sare, la mine mai era nevoie de puțină așa că am adăugat și am mai amestecat puțin.

    Putem servi salata imediat. Eu am pus puțin pătrunjel verde tocat deasupra pentru culoare.

    Este o mâncare foarte cremoasă și aromată pe care trebuie neapărat să o incercați și voi.

    Vă doresc poftă bună!