Ingrediente:
1 piept de pui
1 cartof mai mare sau 2 mai mici fierți
1 lingură de amidon de porumb
1 linguriță de boia de ardei dulce
jumătate de ceapă roșie mai mare sau 3-4 mici
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper
Într-un robot de bucătărie punem pieptul de pui, cartofii, ceapa, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce și amidonul de porumb. Mixăm până când totul este tocat și avem formată o pastă.
Formăm chiftele. Mie mi-au ieșit 15 bucăți din întreaga cantitate.
Într-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei. Prăjim chiftelele aproximativ câte 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Chiftelele sunt gata! Priviți cât de bine arată! Au un gust minunat, sunt aromate și ce e cel mai important, sunt foarte ușor și rapid de făcut.
Vă doresc poftă bună!