Piept de Pui cu Ciuperci la Cuptor

Astăzi vom face Piept de pui cu ciuperci la cuptor. O rețetă care se face repede, este foarte gustoasă, are un sos cremos și este perfectă pentru orice zi a săptămânii alături de piure de cartofi sau orice altă garnitură preferați.

Ingrediente:
700 de grame de ciuperci tăiate
500 de ml de smântână pentru gătit
1 kg și jumătate de piept de pui
100 de grame de kaizer tăiat fâșii
50 de ml de ulei
sare și piper după gust


    Începem prin a cresta pieptul de pui cu un cuțit din loc în loc. Îl condimentăm cu sare și piper.

    Într-o tigaie punem uleiul și prăjim pieptul de pui pe ambele părți până devine rumen. Pieptul nu se va găti în totalitate, acum doar îl rumenim.

    Scoatem pieptul într-o tavă pentru cuptor.

    În uleiul în care am prăjit puiul punem kaizerul și îl prăjim un minut. Peste el punem ciupercile și le gătim până când se înmoaie. Apoi, punem smântâna pentru gătit, condimentăm cu sare și piper și mai ținem pe foc 2 minute cât să fiarbă puțin.

    Peste pieptul de pui din tavă punem tot amestecul de ciuperci cu smântână și dăm mâncarea la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade Celsius.

    Pieptul de pui cu ciuperci la cuptor este gata! Priviți cât de bine arată! Este tare suculent, aromat, acoperit de sos cremos. O mâncare absolut delicioasă.

    Vă doresc poftă bună!